onsdag 30 september 2009

hästdag

hej!
har haft hästdag idag och slutade tidigt så jag kom hem kvart över ett, gött! red tee idag och vi skulle knoppa och linda ben, och tees man är ju inte den roligaste, lång och tjock, men det blev allt några knoppar ändå. :) sen så skulle vi ta bort stigbyglarna innan vi satt upp och försöka sitta upp utan men det va det ingen som klarade.. :P haha det va skitsvårt, får nog ta och träna på det. gick iallafall ganska bra och rida, tee va väldigt stel i början men sen släppte det, så på slutet gick det riktigt bra. men hade så ont i ljumskarna efter så jag trodde jag skulle dö. sen så blev det ju inte bättre av att gå inte till stationen heller för att åka med bussen. aja får la se om jag överlever hoppträningen i morgon, brukar ju alltid vara värre dagen efter. lr?

//jenny

tisdag 29 september 2009

lyckat :P

ja det är vad man kan säga att jag är lr inte. jag vet ju att vi har hästdag i skolan på onsdagar och lika förbannat så glömmer jag hjälm, handskar och stövlar i stallet igen precis som förra veckan. förra veckan skulle vi ju hoppa så då va jag ju tvungen att åka och hämta det, för skulle ju ha västen osså då med, men nu orkar jag fan inte götra det. så jag får la rida i ridskorna och låna en sån där "supersnygg" udhjälm. men men det får la gå en gång. men fattar inte hur jag kan glömma det igen, tänker verkligen inte på att vi har hästdag, antagligen för att vi bara går till lunch lr nått.

aja red iallafall ut en sväng idag med elina och det gick la ganska bra, de va ganska lugna. blev en ordentligt tur va ute lite över en timme så det va gött. men märkte på hemvägen att det är mycket kallare nu för det va nästan så man önskade att man hade lonkisar på sig. :P
har kollat på idol också och mariette är bäst!

ska gå och lägga mig och läsa ljudet av ditt hjärta nu.. <3

//jenny

usch, nu är det höst!

det kändes verkligen i morse att det är höst nu, för tusan va det va kallt. va bara två grader hemma och rått å äckligt. hatar hösten när det bara blir kallare och mörkare ute. bättre på vintern när det går mot ljusare igen.. sen så blåser det ju inte lite ute heller, och har gjort det jättelänge nu.. ne nog klagat, skolan har vart soft idag, kollade på film på samhällen som vi hade ända fram till lunch, va någon film om nazism och sånt. rätt seg va den, men man slapp ju jobba så. sen så åkte jag bussen hem vid tio i två. gött!

ska kolla på twilight nu för typ femte gången men den är så jäkla bra och edward är ju inte lite snygga heller. längtar så jag kan dö till new moon kommer på bio i november. föresten det är nog det enda possitiva med denna höst.. :P

//jenny

hello!

sitter i skolan nu och börjar snart tror jag, men känns inte så värt att ha naturkunskap i typ en halvtimme. men men, ska fråga om jag får sluta lite tidigare så jag hinner med tio i två bussen. men har man tur så kanske det inte blir någon lektion. får hoppas på det för det är så himmla tråkigt. :/ ska iallafall rida när jag kommer hem.

//jenny

måndag 28 september 2009

måndag

kom hem från stallet fören stund sen och har duschat nu. red ut en sväng i
blåsten och rejsade
lite på stubbåkrarna och det tyckte både jag och carizma va kul. är gött att inte rida så seriöst ibland.

deltar även i en tävling på http://perssonelina.blogg.se/
VINN EN BLOGG-MAKEOVER!
delta ni också!!

ha det bra
//jenny

soft dag :p

hej!
har vart jädrigt soft dag i skolan idag, började tio över tio så gick upp vid sju. gött. sen så hade vi svenska första lektionen fram till lunch, sen så vísade det sig även att samhällen hela eftermiddagen va inställd för sture va på kurs så då va det bara att åka hem, och nu sitter jag här. kom hem för ca en halvtimme sen. rätt värdig dag att åka till skolan lr inte, men men sånt är det.

ska kolla klart på kommisarien oc havet nu som jag spelade in igår.

ha det
//jenny

söndag 27 september 2009

söndag

hej!
har vart lite dålig uppdatering idag, men det är för att malin har vart här. så kände inte då för att sitta och blogga. malin hade med sin nya hund doris och den va verkligen hur söt som helst, bara tio veckor gammal. :)
vi var iallafall i stallet, var ju tänkt att vi skulle klippa carizma men vi sket i det, malin tyckte inte det behövdes och hon är ju faktiskt väldigt fin i pälsen. den är ju inte lång, men hon blir ändå ganska svettig när man tränar. men får la se om jag gör det senare kanske. jag red henne en stund också på åkern och jag hoppade lite smått. en lydnadsövning blev det. först en upphöjd bom sen så ca 8 meter alltså 2 galoppspång sen en upphöjd bom till och sen ett räcke på samma avstånd. hoppade inte högt max 60 cm men hon behöver verkligen lära sig att lyssna fram till hindren så därför la jag volter efter de upphöjda bommarna och det gick superbra. hon drog nästan inte iväg nånting. är en mycket bra övnign om man har en pigg häst.
dagen har varit jättebra iallafall och det kul att träffa malin igen, va ju ett tag sen. måste träffas snart igen. <3




ikväll blir det att duscha, kolla på ensam mamma söker och sen kolla på kommisarien och havet.

ha det så länge
//jenny

lördag 26 september 2009

hej!
vet inte riktigt vad jag ska skriva nu, men tycker jag har varit väldigt duktig idag iallafall för jobbade ju först på morgonen sen så åkte jag hem och åt frukost. satt lite vid datan osså, sen åkte jag till stallet och longerade carizma orkade inte rida idag, sen hem och äta lite lunch och sedan tillbaka till svanstedt för att ta in hästarna. och det gick mycket bra. har även städat mitt rum idag för malin kommer ju i morgon. <3 och då ska vi klippa carizma, hoppas verkligen att hon är snäll, har ingen aning om det, men det märker vi la. malin ska även ta med sin nya hund, jättekul att se den. :)

ha et bra
//jenny

jobb

har jobbat hos åkte svanstedt nu på morgonen och det har gått bra faktiskt, det gick rätt fort idag ca tre timmar. känner verkligen inte för att jobba där när klockan ringer på morgonen, men när man har kommit dit och är klar sen så är det värt det. får ju pengar så.
har även bokat biljetter till idolsemifinalen i scandinavium den 4 december. längatar jätte mycket ska bli sjukt kul. så det blir jag,elin,hanna h och cissi som åker. <3

//jenny

fredag 25 september 2009

fredag

gött att det är fredag nu och äntligen helj, är verkligen fulllt upp nu. hur mycket som helst att göra. men får försöka att ta en sak i taget och inte bli stressad, men det är ju inte min starka sida att inte bli det så. :/
men åter till hur dagen har varit, den har varit bra började inte fören tio över tio så gick upp kl sju och då kände jag mig verkligen utvilad för första gången på väldigt länge. det va skönt, :) hade sedan naturkunskap fram till lunch och vi jobbar ju med vårat lilla "projekt" lr vad man ska kalla det, ska iallafall skriva ett brev till västragötalandsregionen om hu man kan förbättra miljön. och jag har inte kommit på någöt än så satt bara och chillade vid datan. så är det någon som har en idé om hur vi kan förbättra miljön här så får ni gärna slänga in en kommentar.
sen va det lunch och då va det glass till efterrätt, myclet gott. kollade på film på samhällen om förintelsen och den va rätt otäck, men intressan.

åkte till lidköping efter skolan för att shoppa lite så köpte ett par jeans och en tröja på gina tricot. tänkte även köpa så länge vi båda andas, men den hade inte kommit ut i pocket än och det är det jag vill ha så det va jädrigt surt. den skulle inte komma ut fören om ett år typ sa expediten. så nu vet jag inte om jag ska köpa den inbunden lr inte. hmm.
men ska dra och kolla på idol nu.




//jenny

i skolan

hej!
är i skolan nu och har naturkunskap, men det är inte så seriöst, sitter och kollar lite på datan..
i eftermiddag så har viu samhäll och då ska vi kolla på film, rätt soft ska det bli..

ha det
//jenny

torsdag 24 september 2009

torsdag

hej!
va ledig från skolan idag för jag hade körlektion på morgonen och riskettan på eftermiddagen. men gjorde inte så mycket att va ledig iag va ju ändå bara äventyrsdag i skolan så. är ju inte allt för lockande när det ösregnar.
men iallafall körlektionen gick la sådär, blir så himmla seg när man sitter i bilen i typ fyra timmar. men får hoppas det är avklarat snart. riskettan va sjukt tråkig trodde fan jag skulle somna alltså. fattar verkligen inte varför man måste gå på den, går ju liksom igenom droger, trötthet och alkohol på vanliga teorin, men de gör ju allt för att få pengar så.. aja skönt att ha gått på den..

dagens ridning gick la inte allt för bra, la ut lite bommar och block på åkern på serpentiner för att kunna byta galopp. men carizma va inte riktigt på humör idag, lyssnade inte så bra. men alla kan la ha en dålig dag så det är bara att ta nya tag.
har även sett på idol ikväll.. :)

//jenny

onsdag 23 september 2009

dagens ridning

har vart i stallet och ridet nu och jag red ut med elina och hästarna var pigga och glada. det blåser ju ganska mycket så, men red iallafall stora rundan och lite på åkrarna också. sånna här dagar är sköna när man slutar tidigt ock kan komma hem från stallet någorlunda tidigt så man hinner göra lite annat också.

ska kolla runt lite på datan nu och även träna lite körkortsteori, är verkligen behövligt.
.....................................................................<3


//jenny

usel start på dagen!

som överskriften lyder så va det en så kass start på dagen man bara kan ha alltså, gick upp kl fem för att åka till skolan och ha morgonstalltjänst. bussen skulle gå fyra minuter över halv sex, jag tyckte jag va i ganska god tid, osså när jag har en liten bit kvar så ser jag att bussen kommer, men tänker liksom att det är ju ett par minuter kvar. men när det inte stod några människor på busshållplatsen så kör den bara förbi och jag börjar springa efter men han skiter i mig. Fan va arg jag va då, får iallafall sitta och vänta på stationen en halvtimme för att ta nästa buss tio över sex. men tror ni inte då när bussen kommer att jagupptäcker att busskortet det ligger ju hemma. jo så va det, kände bara hur typ hela världen rasa sammma. men sa iallafall att jag hade glömt busskortet och hade skitbråttom till skolan så fick åka med ändå. snäll busschafför. :)

kom bara en kvart försent till skolan så det va ju inte så farligt och jag och cissi han mocka nästan alla boxarna så det va ju bra det med..

hade hoppning idag då och det va ju ändå sen i våras vi red på skolhästarna, men det gick ganska bra.. jag hade aquila och hon blir ju rätt stark tycker jag men på slutet gick det bra. slutade vid lunch och det va mycket skönt, är jädrigt trött nu..

men nog talat om det här ska åka ut till ridskolan nu för att sätta upp proppen till tävlingen som jag glömde i måndas, se så ska jag ut till andra stallet och rida lilla carizma... :)

ha det så länge
//jenny

tisdag 22 september 2009

massören

kom hem från stallet nyss och som jag skrev innan så har ju massören vart där idag och det gick bra när hon masserade carizma. hon tyckte det va väldigt skönt och det va inga större fel på henne, så det va ju skönt. :) blev ingen ridning idag för dom brukar ju bli lite sega i kroppen efteråt och sen så blåser det ju halv storm här så tror jag struntar i det. kan också va skönt för henne ett vila en dag, så får vi ta nya tag i morgon och hoppas på att det inte blåser lika mycket.

ne nu ska jag snart gå och kolla på idol och sen andra avenyn, gillar verkligen tisdagar det är så mycket bra på tv då.
blir nog heller inget mer bloggande idag ska upp vid fem i morgon för att vara på skolan kl sju, har morgonstalltjänst. inte kul. men som tur är så slutar vi vid lunch så det funkar ändå..

//jenny

tisdag

hej!
kom hem från skolan för en liten stund sen, slutade tidigare idag så jag åkte med en buss till lidköping för att sedan ta tåget hem, så kom hem lite tidigare än vanligt iallafall. ca en halvtimme, men det gör ganska mycket. vart en rätt soft dag i skolan idag kollat på film å lite så.
sen så måste jag även säga att det är j*vligt tråkigt väder här nu alltså, regn och blåst den värsta kombinationen. får verkligen hoppas att det blir bättre.

ne nu ska jag snart iväg till stallet massören kommer idag, så lilla carizma ska få lite massage. det kan hon allt va fötrjänt av, sen så tycker hon det är väldigt skönt också...

//jenny

måndag 21 september 2009

dressyrträning

kom hem för en liten stund sen, har ju vart och tränat dressyr med carizma och det gick faktiskt väldigt bra, känner verkligen att hon utvecklas hela tiden och det är så himmla kul att det går åt rätt håll. är nästan lite taggad på att tävla dressyr nu, men debuten får nog ändå bli på klubbdressyren den 6 november tror jag det var. känns bättre att börja lugnt.

men tillbaka till träningen, det gick mycket bra och hon var faktiskt ganska lugn och det tyckte emma (tror hon hette så iallafall) också så det va ju bra. vi tränade på att göra skänkelvikningar och i slutet gick de bra, hon var lite spänd och springig i början, men det är förståligt. sen så flyttade vi även in baken i galoppen på långsidorna och det hon jättebra på... :D så det känns skitbra nu.

ne nu ska jag gå och lägga mig och läsa ljudet av ditt hjärta..

bild från i sommras ............................................älskade bok <3

//jenny

ska till stallet

som jag skrev i förra inlägget så har det inte blivet mycket läxor gjorda idag och det känns inte så bra. men jag får la ta tag i det en annan dag, nu ska jag iallafall ut till stallet ska på dressyrträning senare sen. skriver la kanske senare lr i morgon om hu det har gått..

//jenny

måste studa!

som överskriften säger så måste jag studa idag är ju trots allt studiedag, ne men måste va lite seriös nu. måste verkligen göra idrottsinlämningen för den skulle vara inne i våras oops! ska göra ett eget träningsprogram tror jag det va. aja kan la inte vara så himmla krångligt, lr?
sen så måste jag göra samhällsinlämningen också, även den skulle vara inne i våras, låter inte bra detta alltså, men ska försöka ta tag i skolan nu. men man blir verkligen så himmla lat när man har haft sommarlov och speciellt vi som har haft det så jädra länge 14 veckor lr vad det är. inte bra detta!

ne nu måste jag verkligen börja, är ju bra om jag får gjort en inlämning idag iallafall.. får se hur det går.

//jenny

god morgon

vaknade för en liten stund sen och såg till min förvåning att det va sol ute, trodde det skulle regna idag eftersom det gjorde det ganska mycket igår, men icke det. så det va ju bra.. :)

nu ska jag gå och äta lite frukost sen blir det att kolla klart på filmen som var på fyran igår, spelade in den. blir så himmla förbannad på all reklam osså nyheterna som ska vara mitt i hela tiden...

//jenny

söndag 20 september 2009

söndag

hej!
idag har jag inte gjort så mycket, sov ganska länge, kändes som det var väldigt behövligt. har även städat min garderob och ridet... jag och elina hoppade på åkern och det gick väldigt bra för båda trots att det började regna när vi skulle börja. men det är la bara att vänja sig för det börjar alltid att regna när vi ska hoppa..

har studiedag i morgon och det ska bli gött som tusan...

jag och carizma på en hoppträning i våras... <3

//jenny

välkomna till min nya blogg.

har nu skaffat blogg igen, misslyckades ju ganska bra med den andra jag hade, tappade liksom intresset att skriva så då va det lika bra att ta bort den. men nu har jag fått intresse för det igen så vi får la hoppas att det kommer bli lite mer skrivet i denna blogg...

//jenny