söndag 22 november 2009

söndag

hej!
sov ut ordentligt idga och det va verkligen skönt, kände sockså att det va behövligt. vaknade och åt frukost för att sen åka till skara och hämta mina tretornstövlar och stigbyglaran. så nu är jag glad. va även på jula och coop.

sen när vi kom hem så satt jag lite vid datan och sen blev det stallet för att mocka och fixa, släppte även in hästarna vid kvart över fyra, har ju inte vartallt för roligt väder idag. så jag skippade även ridningen även om det hade vart behövligt att rida, men får ta det i morgon. ska äta snart och sen blondera håret och kolla på hästhoppningen, spelar in den nu. :)

//jenny

lördag 21 november 2009

lördag

hej!
har jobbat hos åke svanstedt idag igen och det gick mycket bra.. :) känns för jäkligt när man går upp på morgonen och vet att man ska åka och jobba där för det är ganska tungt osså. men sen när man är klar så tycker man att det är värt det, för der går rätt fort.
hann rida carizma emellan när jag var hemma och det gick la inte så bra idag, hon va sjukt pigg och studsade mest om det inte gick skitfort. skulle behöva ut och bara galoppera av henne så hon får ut lite energi, men vi har ju tyvär inga sånna ställen och stubbåkrarna är ju typ sköar nu. det skulle la gå att släppa och låta henne galoppera på på vissa grusvägar men jag vågar inte riktigt det för jag vet att hon kan kasta sig åt sidan å lite så och då flyger jag typ av och det sitter kvar ganska djupt när jag ramlade av på höstlovet och hon sprang ut på vägen. det va riktigt otäckt.
men får la hoppas att det torkar upp lite så jag kan galoppera lite på stubben.

ikväll blir det mys med godis och får la ta och kolla på robinsson tror jag.

//jenny

fredag 20 november 2009

fredag

hej!
va hemma från skolan idag, hade bara en lektion så kändes lite onödigt att åka till skara för det. fanns även lite andra själ till att jag stannade hemma.
sov tills jag vaknade vilket va runt tio och det va skönt. men känner att jag är lika trött nu ändå, så känner verkligen inte för att jobba i morgon, men men det är ju pengar så.
har även vart och klippt mig idag och det va verkligen behövligt, känns jätteskönt nu att inte ha slitet hår.

ridningen idag gick inte så bra, carizma va skitpigg ch studsade mest. men en sak jag är nöjd med är att hon va jättesnäll att spola benen på idag. gick omkring lite i början men efter nån minut stod hon så stilla så.

ska kolla på reprisen på ullared nu och sen blir det idol..

//jenny

torsdag 19 november 2009

torsdag

hej!
dagen idag har varit ett helvete kan jag ju bara säga, men går inte in på några detaljer. allt går verkligen åt helvete just nu som jag gör, fattar inte det. vad gör jag för fel?
åkte till ridskolan förut iallafall med carizma och red lite i det lilla ridhuset. hon har ju stått i två dagar nu pga av att det vart mycket i skolan sen så plus att det vart ett jädra skitväder, men kände att jag va tvungen att rida idag. red inte så hårt och fokuserade mest på att hon skulle gå i en låg och avslappnad form, ha en bra takt. blev ganska mycket lösgörande och hon gick kanon hela tiden.
åkte med susanne och elina dit för elina hade dressyrträning så då passade jag på att åka med, är så gött när man kan köra carizma och beauty ihop.

förövrigt så har carizma verkligen förvånat mig idag, hon brukar inte gå att spola benen på ute med en slang för hon kutar bara runt då och jag tappar tålamodet med en gång. men idag så provade jag igen och då höll jag henne och susanne spolade och först så kutade hon runt som vanligt men sen rätt som det va så bara hon stannade och stod sedan där hur snällt som helst och vi fortsatte att spola. haha va paffa vi blev, men duktig va hon. sen så skulle vi även ¨ka i deras transport och den harcarizma aldrig åkt i förut, men hon gick på utan problem, fick ju ha linan men det får man ju alltid så. men sen när vi skulle hem så gick hon bara rätt på. den hästen slutar aldrig förvåna alltså. :)

kan inte beskriva med ord hur mycket du betyder, utan dig skulle jag nog inte orka nu.... <33

//jenny

tisdag 17 november 2009

slit å släng.. ;)

hej!
slit och släng är det som gäller nu, haha ne men va i stallet förut och skyfflade spån. hämtade en kärra med det förut så vi va ju tvungna att få in det i stallet också. så nu har hästarna mjuka och sköna bäddar igen.. :) känns väldigt skönt när man har gjortnågot som är lite ansträngande, man blir så skönt trltt i kroppen och sen så veta att det är så för att man gjort något är perfekt..
blev ingen ridning idag då, dels för vi körde spån och sen så är det så himla mycket i skolan nu också. naturkunskapen är prio ett nu, måste få bra på den så jag får MVG i kursen, det skulle jag tycka om.. :D

provade även ut studentmössor i skolan idag och nu känns det verkligen som det är på riktigt, att jag verkligen ska ta studenten till våren.. känns riktigt härligt nu, men samt lite läskigt.
jag beställde mössa såklart, sen så ett par mjukisbyxor, matchande tröja, ett champangeglas, en penna att skriva med i mössorna, sen så även ett par trosor, men tror jag ska ändra det till en
t-shirt istället. blev rätt jäkla dyrt det här men aja, man tar ju bara studenten en gång i livet så. ska återgå till naturkunskapen nu..

föresten så är det ju nationella i svenska b i morgon så har bunkrat upp med godis nu.. får se om jag står ut att sitta stilla så länge. men det löser sig..

//jenny

måndag 16 november 2009

skolkort

idag tog vi äntligen skolkort på uddetorp, typ tre månader senare än alla andra, ne men våran skola är lite seg, ska tillexempel prova ut studentmössor i morgon och de flesta skolor har redan fått sina, och desutom så slutar vi en månad tidigare än alla andra. aja nu blir det gjort iallafall.
hade ingen djusjukvård idag heller och det gillar vi, men fick dock vara kvar i skolan ändå för fotograferingen va tio i två. men kom hem kvart i fyra så lite tidigare iallafall.

sen så ringde de även från skara hästsport och mina tretorn skulle komma inom de närmsta dagarna så nu är jag glad.. :D
ne måste plugga lite nu innan dressyrträningen ikväll..

//jenny

söndag 15 november 2009

stallet

kom nyss hem från stallet och dagens ridtur blev till andra sidan ån, red med mikaela också. hästarna va lite konstiga idag, sigrid ville verkligen inte gå förbi en grej med en stor slang som var upprullad, men carizma brydde sig typ inte för vi red där häromdagen. men sigrid gick iallafall förbi tillslut. carizma var bra idag relativt lugn osså tills vi skulle galoppera, då gick det i hundratjugo, men aja det är smällar man får ta, men tycker ändå hon borde lugna ner sig nån gång, fattar inte vart hon får all energi ifrån.

ska äta nu och sen ska jag och pappa på möte med ridskola på imazo. hoppas det inte drar ut på tiden allt för mycket bara.

//jenny

sova ut

hej!
åt frukost för en liten stund efter en skön natts sömn, sov tills jag vaknade idag så det blev runt halv tolv och det va verkligen superskönt at få sova ut. kände verkligen att det va behövligt. så nu är jag pigg igen. :)
ska snart ut till stallet och rida den vilde, ne men carizma är sjukt pigg just nu. haha, men det är väl det kalla vädret lr nått..

//jenny

lördag 14 november 2009

hoppträning torsdagen den 12 november

hann inte skriva om hoppträningen i torsdas så jag gör det nu istället, det gick kanonbra och carizma skötte sig jättebra. hon va väldigt pigg men det va bra kul, och hon bjöd på allt verkligen... :) vi tränade på omhoppningsvängar och det gick bra, hon flöt ut lite i svängarna i början men det va mitt fel också för jag hjälpte henne inte tillräckligt, men är jättenäjd med henne. har även bestämt att jag ska testa att hoppa 1m clearround på klubbhoppningen den 6 december så får hoppas att det går bra... :)

//jenny

jobb

hej!
har vart väldigt dålig upptdatering nu, mne har vart så himmla mycket det sista nu.
men jobbade idag iallfalla hon åke svanstedt och det har gåt mycket bra, det mesta har bara flytit på och sånt gillar vi, så nu blir det ännu mer pengar.. :D

//jenny

onsdag 11 november 2009

onsdag

hej!
onsdag var det idag och hästdag på schemat, men innan det va det samhäll. jag klantig som jag är var helt inne på att vi började med hästdag halv elva. men det va fel, hade samhäll först tjugo över åtta som kom lite sent till den, men det gjorde inte så mycket.
red manick idag och ibland så gick det bra och ibland inte, men tycker verkligen inte om den hästen alltså, han är så hård i munnen och stel å jag vet inte allt, men gillar han inte iallafall. men sten tyckte det gick bar sa han så får la lita på det. :)
hade körlektion sen så fick skita i svenskan c, vilket kändes lite dumt, hatar att missa lektioner i skolan, men aja ibland så måste man.
kom hem tidigare än vad jag brukar redan vid halv fyra så det va ju gött. åkte ut till stallet nästan med en gång, för det skulle komma en tjej från kraft och kolla på hästarna om hon tycte de va i bra hull osså. och hon tyckte carizma va jättefin och att hon va jättebra i hullet, men hon skulle inte gå ner mer. men det vet jag ju själv så det va skönt att höra att man tycker samma. sen så sa hon att vi ska ge dom b-vitamin nu för tarmfloran och pälsen osså, sen så ska de även få mineraler efetrsom inte kraften täcker riktigt allt. hon sa även att man ska ge hästarna extra salt, och om de skulle få för mycket så kissar de ju bara ut det. det är ju sså svårt det där att veta om man ska ge dom salt lr inte för alla säger olika :/ men fick ju svar på det nu så det va bra.

red även en stund sen,blev dressyr på åkern idag och det gick la sådär, carizma va skitpigg idag med. sen så va det kålsvart så man såg inte ett piss, men hon bleb riden iallafall. kan ju bara tänka mig hut hon kommer va på hoppträningen i morgon, men ser fram emot det, känns som det va skitlängesen.
ska nog gå och lägga mig och läsa nu.

//jenny

tisdag 10 november 2009

tisdag

hej!
ännu en dag har passerat och jag känner mig fortfarande omotiverad till livet, allt jag gör känns meningslöst. sen så lev det ju inte bättre av att åka till skolan för en ynka idrottslektion, skulle ha samhällsprov sen men jag ska göra det om två veckor, var ju sjuk så hade inte böckerna hemma. sen såva även djursjukvården inställd på eftermiddagen, va ju skönt att sluta tidigt men kändes ändå så jädra ovärt att åka till skolan. när jag kom hem så somnade jag på sängen, va sjukt trött och är det typ konstant nu för tiden, vad är det för fel på mig?? iallafall så va det jätteskönt att sova lite, men desto jobbigare när jag vaknade och knappt visste in och ut. haha, man är ju typ helt borta när man sovit på dan.. XD
begav mig sedan ut till stallet för att mocka och fixa och sen rida carizma, red ut med elina och susanne. carizma skötte sig bra idag, inga kasst åt sidor och slänga sig och sånt, duktig häst. sen att hon va sjukt pigg är en annan femma, hon va ju inte dum iallafall, fattar ärligt talat inte va den hästen får sin energi ifrån. men älskar henne alltid ändå.. <3

i morgon kommer sara från kraft och ska kolla hästarna lite så att de mår bra osså, ska kolla kraftfodret lite med. ska bli spännade och se vad hon har att säga.. :) har även ridning i skolan ochkörlektion sen på eftermiddagen.

//jenny

måndag 9 november 2009

måndag

hej!
måndag idag och en hel vecka framför en som väntar, känns ju mindre bra om jag får säga det själv. känner verkligen att jag är omotiverad till allt nu för tiden, skolan känns bara tråkig att gå till, orkar aldrig sätta mig med läxorna, det är nästan så jag känner mig omotiverad till att åka till stallet också, lr rättaresakt jag gör det, speciellt när man kommer hem när det redan är mörkt. men idag så slutade jag vi lunch pga att djursjukvården varinställd så då red jag medans det va ljust. hoppas vi inte har någon djursjukvård i morgon heller. iallafall ridturen gick väl både bra och dåligt, carizma va rätt knäpp om man säger så, hon såg spöken överallt och kasstade sig hit och dit, jag höll faktiskt på att ramla av några gånger. känner mig även lite osäker när hon gör så för det va inte så längesenjag ramlade av henne. men det är inte det att jag är rätt för att ramla av utan artt om jag gör det är jag rädd för att hon ska skada sig. typ påkörd lr nått. sen så har hon blivet så himmla stark när man ridet ut, är la för att hon fått mer muskler osså, så funderar på att testa ett skarpare bett när jag rider ut. känns bättre att göra det än att dra i henne hela tiden. men vet inte riktigt vad för bett, vill inte ha pessoa iallafall.

mina glasögon var även klara idag så va och hämtade dom förut, och det blev riktigt bra.. :)
ska kolla på fotbollsgalan snart.

//jenny

söndag 8 november 2009

klubbdressyr

hej!
idag var det klubbdressyr som gällde. jag red bara lätt:B n som var kmklassen, men det kändes som att det räckte med en klass denna gång. carizma kändes superfin på framridningen och hon kändes ganska bra på banan också. men direkt när vi kom in på banan så kollade hon på dressyrstaketet lite, men mest på domaren så hon ville inte gå nära där först, men sen gick det bättre. när domaren blåste att jag skulle börja så va hon ju lite spänd pga av det då, men det gick ändå ganska bra. är nöjd för att vara våran första dressyrtävling. måste dock träna mer på skritten för det är hennes dåliga sida, är ganska seg i den och vill gärna inte öka. men kändes bra i det stora hela, det är bara att träna ännu mer.

bjussar på lite bilder.

är inte bästa kvaliten på bilderna för va inget bra fotoväder, men bättre än inget.. <3
//jenny




lördag 7 november 2009

stallet

hej!
har tillbringat den största delen av dagen i stallet, har spolat av transporten och grejat inför i morgon. red även en sväng på carizma och det gick sådär, tyckte hon var lite tjaffsig, men får hoppas det går bra i morgon. är ju helt annat att rida i paddock/ridhus än att rida ut, de blir ju alltid líte taggade då, iallafall carizma. så hon blev lite frustrerad när hon inte fick gå i det tempo hon ville. badade henne även lite lätt, halsen magen och rumpan, är ju ganska svårt när jag inte kan spola henne med slangen, så får ju stå med hink och svamp. ville åkta till ridskolan och badat henne, men pappa kunde inte köra. har också putsat grejorna, men kändes ganska meningslöst att höra det eftersom det troligtvis kommer va som en endra stor lerpöl hela paddocken där man ska rida fram, men då är hon ju fin när vi kommer iallafall. :)
klippte även hennes man, tycket själv det är snyggast att rycka, men carizma står bara och skakar på huvudet så jag blir galen varje gång, så då är det bättre att ta saxen. blev dock inte jättebra så får la ta ocj knoppa i morgon inna vi åker.

kollade på körslaget förut och team ola va klart bäst idag.

//jenny

...

hej!
bloggade aldrig igår och jag vet faktiskt inte riktigt varför för jag hade la ganska mycket tid, var hemma från skolan igår med nämligen. ögat va inte bättre så vi fick åka ner till värcentralen och hämta ögondroppar och ögonsalva, har en ögoninfektion. inte kul. men vi va hos optikern också för mamma skulle betala linserna och då provade jag även lite glasögon så ska köpa ett par nya nu somjag trivs i så jag kan varva lite mellan linser pch glasögon ifall att jag kommer få problem igen.
men jag åkte iallfall till hanna på kvällen med glasögonen på och detkändes ju inte så bra, men blev bätter när jag kom dit. det vaväldigt kul hemma hos hanna sjöng singstar osså, men sen på byggdegården va det inte så jättekul så jag moa och anna åkte hem ganska tidigt, kvart över tolv tror jag klockan var. men va ändåskönt att komma hem någorlunda tidigt, blir ju annras lätt att man sover bort hela nästa dag, och då får man ju inget gjort.

sen så kulle jag även få papprerna till samhällsprovet av hanna, men det glömde vi, glömsk som jag är, så nu får vi la se hur detta prov kommer gå, eftersom jag bara kan träna en dag då. aja det löser sig.
ska till stallet senare för att rida och fixa carizma inför tävlingen i morgon, funderar på att knoppa men orkar jag det, vet inte. sen så måste jag spola av transporten lite också, den är föra jädra sketen. sen så skulle jag vilja att pappa skjutsa mig till ridskolan så jag kunde rida igenom programet ordentligt, för har inte gjort det, men tror ej att det blir så. får la se om jag hittar nån grusplätt nån stans så jag kan rida lite, är ju sjukt lerigt på åkrarna nu.

//jenny

torsdag 5 november 2009

fy fan

är hemma från skolan idag för har typ fått någon ögoninflamation lr nått. började igårkväll att svida och göra skitont sen så va det värre i morse, kunde knappt öppna ögat. är även helt illrött, så det va bara att plocka ut linsen och stanna hemma. gick till optikern förut för tänkte att de kunde kolla så att det inte va någon skit i ögat ellert så, men det va det inte, utan de sa att de bara va väldigt irriterat och att jag skulle vänta några dagar med att ta i linser igen och detär ju typ skandal. hatar att ha glasögonen och får typ världens huvudvärk i dom, sen så ska ju hanna siby ha fest i morgon och jag tänker inte gå dit med glasögon för då tror la olk att jag kommer från mars, sen så måste jag ju ha det ör linser för att se bra, för hatar när det är lite suddigt. men får se om det slutat att göra ont i morgon eftermiddag så kanske jag kan ta i linserna på kvällen bara och ta ut dom sen igen. blir nog även hemma från skolan i morgon också, kan inte riktigt öppna ögat helt.

sen så är jag så jävla sur på ridskolan alltså, de klarar ju sköen ingenting. det va inte första gången det här hände precis. jag skickade ett mejl till ts om att jag ville va med på klubbdressyren för typ flear veckor sen. sen så får jag nu reda på när jag frågade om en boxplats till carizma på söndag att jag inte står med, va precis samma sak på förra klubbhoppningen, men då kunde jag ju va med ändå, men nu va det så många starter. alltså kan de inte kolla sin mejl lr vaddå, det har ju liksom skickats när jag skickat det. a blir så sur, hade ju verkligen sett fram emot det, nu när carizma går så bra också.
känner verkligen att det här inte va min dag, kanske är bäst att jag inte rider idag heller för då dör vi la båda två lr nått, ne men ska ta och pallra mig ut till stallet snart i det här jädra pissvädret.

//jenny

onsdag 4 november 2009

onsdag

hej!
började halv elva idag, gött. hade då hästdag fram till halv ett och det va dressyr idag. jag hade galebus och det gick verkligen skitbra. tycker inte han brukar va så rolig, men idag va han det och han kom verkligen ner i formen, brukar ju gå i så hög form annars så det va kul. gjorde även en jättebra övning. skulle vända halvt igenom och göra skänkelvikning eller sluta, sen när man kom ut vid E eller B så skulle man antingen fatta galopp och lägga en liten volt eller göra en volt i trav, sen när man kom ut til spåret så skulle man göra öppna. och det va verkligen en skitbra övning för båda vio och hästarna fick tänka hela tiden.

har vart och hämtat hö nu ikväll så nu har vi det ett tag. carizma fick vila idag för kom inte hem fören vid halv åtta.

//jenny

tisdag 3 november 2009

tisdag

hej!
rätt soft dag i skolan idag med och slutade till och med lite tidigare. skulle sluta tre med blev tjugo över två istället så åkte bussen till lidköping och träffade mamma. shoppade lte osså, köpte även present till hanna tills på fredag. ska bli jättekul.
carizma fick vila idag, och i morgon har jag sovmorgon till halv elva. men eftersom jag bor i vara och det åter igen inte går några bussar så få jag ta den som går fem i åtta, men det är en och en halv timmes sov morgon iallafall. härligt!

//jenny

måndag 2 november 2009

dressyrträning

hej!
hade dressyrträning idag och det gick ganska bra, stundtals gick hon skitbra. men vi ganska många idag, sex stycken och vi har bara varit som högst fyra. så carizma blev lite stressad ibland osså när man kom lite nära, men det är ju bra att träna på det med. känner iallafall att jag är taggad inför km:et nu till heljen, ska bli skitkul att tävla lite dressyr.

dagen idaghar varit rätt soft, flyttade fram samällsprovet tills nästa tisdag istället för i morgon och det va gött för har inte tränat ett piss. tog det lte lugnt när jag kom hem och åkte sen och handlade lite foder på granngården och sen ut till stallet och fixa. tog även med de nya stiglädrerna och de passade jättebra med färgen och allt så det va skönt. hoppas även att mina tretorn kommer nästa vecka lr så.
ska sova nu, god natt!

//jenny

söndag 1 november 2009

heljen

hej!
har inte hunnit blogga i heljen, jobbade först igår och sen så kom kusinerna och syster rån stockholm på eftermiddagen. åt god mat och kollade på lite bilder, sen så kollade även jag, hanna och linda på jävulen bär prada och den filmen är jättebra tycker jag. blev rätt sent om man säger så ett va hon la när vi gick och la oss, sen så är jag alltid sån att jag inte kan somna om jag vet att jag ska upp en speciell tid dagen efter, skulle släppa ut hästarna, men lite sömn blev det iallafall.
idag så har vi varit i skara och firat mormors födelsedag, grattis i förskott. på kvällen så var vi även på arken. va medlemskväll och jag beställde ett par marinblåa tretorn och är supernöjd, tycker de är så sjukt snygga, va även riktigt billiga idag, först va det 1000 kr rabatt osså 20% på det så blev typ 2400 bara. köpte även ett par stigläder. och sen när vi var påväg hem så kom jag på att jag skulle ju köpt sprenger stigbyglarna bo balance så jag ringde och sa att de skulle lägga undan ett par sånna med som jag hämtar när jag hämtar stövlarna. gör ju lite med 20% iallafall.




ska kolla på någon film nu med familjen sen så blir det la sängen,kanske måste träna lite på samhällsprovet som är på tisdag, och jag har inte kollat på det. aja det löser sig.
//jenny