fredag 11 december 2009

tävling

hej!
är med i den tävling på http://catago.blogg.se/ där man kan vinna shampo och sånna grejor till hästen från horsewise. det enda man ska göra är att kommentera med ett vinterrips.



mvh jenny

söndag 22 november 2009

söndag

hej!
sov ut ordentligt idga och det va verkligen skönt, kände sockså att det va behövligt. vaknade och åt frukost för att sen åka till skara och hämta mina tretornstövlar och stigbyglaran. så nu är jag glad. va även på jula och coop.

sen när vi kom hem så satt jag lite vid datan och sen blev det stallet för att mocka och fixa, släppte även in hästarna vid kvart över fyra, har ju inte vartallt för roligt väder idag. så jag skippade även ridningen även om det hade vart behövligt att rida, men får ta det i morgon. ska äta snart och sen blondera håret och kolla på hästhoppningen, spelar in den nu. :)

//jenny

lördag 21 november 2009

lördag

hej!
har jobbat hos åke svanstedt idag igen och det gick mycket bra.. :) känns för jäkligt när man går upp på morgonen och vet att man ska åka och jobba där för det är ganska tungt osså. men sen när man är klar så tycker man att det är värt det, för der går rätt fort.
hann rida carizma emellan när jag var hemma och det gick la inte så bra idag, hon va sjukt pigg och studsade mest om det inte gick skitfort. skulle behöva ut och bara galoppera av henne så hon får ut lite energi, men vi har ju tyvär inga sånna ställen och stubbåkrarna är ju typ sköar nu. det skulle la gå att släppa och låta henne galoppera på på vissa grusvägar men jag vågar inte riktigt det för jag vet att hon kan kasta sig åt sidan å lite så och då flyger jag typ av och det sitter kvar ganska djupt när jag ramlade av på höstlovet och hon sprang ut på vägen. det va riktigt otäckt.
men får la hoppas att det torkar upp lite så jag kan galoppera lite på stubben.

ikväll blir det mys med godis och får la ta och kolla på robinsson tror jag.

//jenny

fredag 20 november 2009

fredag

hej!
va hemma från skolan idag, hade bara en lektion så kändes lite onödigt att åka till skara för det. fanns även lite andra själ till att jag stannade hemma.
sov tills jag vaknade vilket va runt tio och det va skönt. men känner att jag är lika trött nu ändå, så känner verkligen inte för att jobba i morgon, men men det är ju pengar så.
har även vart och klippt mig idag och det va verkligen behövligt, känns jätteskönt nu att inte ha slitet hår.

ridningen idag gick inte så bra, carizma va skitpigg ch studsade mest. men en sak jag är nöjd med är att hon va jättesnäll att spola benen på idag. gick omkring lite i början men efter nån minut stod hon så stilla så.

ska kolla på reprisen på ullared nu och sen blir det idol..

//jenny

torsdag 19 november 2009

torsdag

hej!
dagen idag har varit ett helvete kan jag ju bara säga, men går inte in på några detaljer. allt går verkligen åt helvete just nu som jag gör, fattar inte det. vad gör jag för fel?
åkte till ridskolan förut iallafall med carizma och red lite i det lilla ridhuset. hon har ju stått i två dagar nu pga av att det vart mycket i skolan sen så plus att det vart ett jädra skitväder, men kände att jag va tvungen att rida idag. red inte så hårt och fokuserade mest på att hon skulle gå i en låg och avslappnad form, ha en bra takt. blev ganska mycket lösgörande och hon gick kanon hela tiden.
åkte med susanne och elina dit för elina hade dressyrträning så då passade jag på att åka med, är så gött när man kan köra carizma och beauty ihop.

förövrigt så har carizma verkligen förvånat mig idag, hon brukar inte gå att spola benen på ute med en slang för hon kutar bara runt då och jag tappar tålamodet med en gång. men idag så provade jag igen och då höll jag henne och susanne spolade och först så kutade hon runt som vanligt men sen rätt som det va så bara hon stannade och stod sedan där hur snällt som helst och vi fortsatte att spola. haha va paffa vi blev, men duktig va hon. sen så skulle vi även ¨ka i deras transport och den harcarizma aldrig åkt i förut, men hon gick på utan problem, fick ju ha linan men det får man ju alltid så. men sen när vi skulle hem så gick hon bara rätt på. den hästen slutar aldrig förvåna alltså. :)

kan inte beskriva med ord hur mycket du betyder, utan dig skulle jag nog inte orka nu.... <33

//jenny

tisdag 17 november 2009

slit å släng.. ;)

hej!
slit och släng är det som gäller nu, haha ne men va i stallet förut och skyfflade spån. hämtade en kärra med det förut så vi va ju tvungna att få in det i stallet också. så nu har hästarna mjuka och sköna bäddar igen.. :) känns väldigt skönt när man har gjortnågot som är lite ansträngande, man blir så skönt trltt i kroppen och sen så veta att det är så för att man gjort något är perfekt..
blev ingen ridning idag då, dels för vi körde spån och sen så är det så himla mycket i skolan nu också. naturkunskapen är prio ett nu, måste få bra på den så jag får MVG i kursen, det skulle jag tycka om.. :D

provade även ut studentmössor i skolan idag och nu känns det verkligen som det är på riktigt, att jag verkligen ska ta studenten till våren.. känns riktigt härligt nu, men samt lite läskigt.
jag beställde mössa såklart, sen så ett par mjukisbyxor, matchande tröja, ett champangeglas, en penna att skriva med i mössorna, sen så även ett par trosor, men tror jag ska ändra det till en
t-shirt istället. blev rätt jäkla dyrt det här men aja, man tar ju bara studenten en gång i livet så. ska återgå till naturkunskapen nu..

föresten så är det ju nationella i svenska b i morgon så har bunkrat upp med godis nu.. får se om jag står ut att sitta stilla så länge. men det löser sig..

//jenny

måndag 16 november 2009

skolkort

idag tog vi äntligen skolkort på uddetorp, typ tre månader senare än alla andra, ne men våran skola är lite seg, ska tillexempel prova ut studentmössor i morgon och de flesta skolor har redan fått sina, och desutom så slutar vi en månad tidigare än alla andra. aja nu blir det gjort iallafall.
hade ingen djusjukvård idag heller och det gillar vi, men fick dock vara kvar i skolan ändå för fotograferingen va tio i två. men kom hem kvart i fyra så lite tidigare iallafall.

sen så ringde de även från skara hästsport och mina tretorn skulle komma inom de närmsta dagarna så nu är jag glad.. :D
ne måste plugga lite nu innan dressyrträningen ikväll..

//jenny

söndag 15 november 2009

stallet

kom nyss hem från stallet och dagens ridtur blev till andra sidan ån, red med mikaela också. hästarna va lite konstiga idag, sigrid ville verkligen inte gå förbi en grej med en stor slang som var upprullad, men carizma brydde sig typ inte för vi red där häromdagen. men sigrid gick iallafall förbi tillslut. carizma var bra idag relativt lugn osså tills vi skulle galoppera, då gick det i hundratjugo, men aja det är smällar man får ta, men tycker ändå hon borde lugna ner sig nån gång, fattar inte vart hon får all energi ifrån.

ska äta nu och sen ska jag och pappa på möte med ridskola på imazo. hoppas det inte drar ut på tiden allt för mycket bara.

//jenny

sova ut

hej!
åt frukost för en liten stund efter en skön natts sömn, sov tills jag vaknade idag så det blev runt halv tolv och det va verkligen superskönt at få sova ut. kände verkligen att det va behövligt. så nu är jag pigg igen. :)
ska snart ut till stallet och rida den vilde, ne men carizma är sjukt pigg just nu. haha, men det är väl det kalla vädret lr nått..

//jenny

lördag 14 november 2009

hoppträning torsdagen den 12 november

hann inte skriva om hoppträningen i torsdas så jag gör det nu istället, det gick kanonbra och carizma skötte sig jättebra. hon va väldigt pigg men det va bra kul, och hon bjöd på allt verkligen... :) vi tränade på omhoppningsvängar och det gick bra, hon flöt ut lite i svängarna i början men det va mitt fel också för jag hjälpte henne inte tillräckligt, men är jättenäjd med henne. har även bestämt att jag ska testa att hoppa 1m clearround på klubbhoppningen den 6 december så får hoppas att det går bra... :)

//jenny

jobb

hej!
har vart väldigt dålig upptdatering nu, mne har vart så himmla mycket det sista nu.
men jobbade idag iallfalla hon åke svanstedt och det har gåt mycket bra, det mesta har bara flytit på och sånt gillar vi, så nu blir det ännu mer pengar.. :D

//jenny

onsdag 11 november 2009

onsdag

hej!
onsdag var det idag och hästdag på schemat, men innan det va det samhäll. jag klantig som jag är var helt inne på att vi började med hästdag halv elva. men det va fel, hade samhäll först tjugo över åtta som kom lite sent till den, men det gjorde inte så mycket.
red manick idag och ibland så gick det bra och ibland inte, men tycker verkligen inte om den hästen alltså, han är så hård i munnen och stel å jag vet inte allt, men gillar han inte iallafall. men sten tyckte det gick bar sa han så får la lita på det. :)
hade körlektion sen så fick skita i svenskan c, vilket kändes lite dumt, hatar att missa lektioner i skolan, men aja ibland så måste man.
kom hem tidigare än vad jag brukar redan vid halv fyra så det va ju gött. åkte ut till stallet nästan med en gång, för det skulle komma en tjej från kraft och kolla på hästarna om hon tycte de va i bra hull osså. och hon tyckte carizma va jättefin och att hon va jättebra i hullet, men hon skulle inte gå ner mer. men det vet jag ju själv så det va skönt att höra att man tycker samma. sen så sa hon att vi ska ge dom b-vitamin nu för tarmfloran och pälsen osså, sen så ska de även få mineraler efetrsom inte kraften täcker riktigt allt. hon sa även att man ska ge hästarna extra salt, och om de skulle få för mycket så kissar de ju bara ut det. det är ju sså svårt det där att veta om man ska ge dom salt lr inte för alla säger olika :/ men fick ju svar på det nu så det va bra.

red även en stund sen,blev dressyr på åkern idag och det gick la sådär, carizma va skitpigg idag med. sen så va det kålsvart så man såg inte ett piss, men hon bleb riden iallafall. kan ju bara tänka mig hut hon kommer va på hoppträningen i morgon, men ser fram emot det, känns som det va skitlängesen.
ska nog gå och lägga mig och läsa nu.

//jenny

tisdag 10 november 2009

tisdag

hej!
ännu en dag har passerat och jag känner mig fortfarande omotiverad till livet, allt jag gör känns meningslöst. sen så lev det ju inte bättre av att åka till skolan för en ynka idrottslektion, skulle ha samhällsprov sen men jag ska göra det om två veckor, var ju sjuk så hade inte böckerna hemma. sen såva även djursjukvården inställd på eftermiddagen, va ju skönt att sluta tidigt men kändes ändå så jädra ovärt att åka till skolan. när jag kom hem så somnade jag på sängen, va sjukt trött och är det typ konstant nu för tiden, vad är det för fel på mig?? iallafall så va det jätteskönt att sova lite, men desto jobbigare när jag vaknade och knappt visste in och ut. haha, man är ju typ helt borta när man sovit på dan.. XD
begav mig sedan ut till stallet för att mocka och fixa och sen rida carizma, red ut med elina och susanne. carizma skötte sig bra idag, inga kasst åt sidor och slänga sig och sånt, duktig häst. sen att hon va sjukt pigg är en annan femma, hon va ju inte dum iallafall, fattar ärligt talat inte va den hästen får sin energi ifrån. men älskar henne alltid ändå.. <3

i morgon kommer sara från kraft och ska kolla hästarna lite så att de mår bra osså, ska kolla kraftfodret lite med. ska bli spännade och se vad hon har att säga.. :) har även ridning i skolan ochkörlektion sen på eftermiddagen.

//jenny

måndag 9 november 2009

måndag

hej!
måndag idag och en hel vecka framför en som väntar, känns ju mindre bra om jag får säga det själv. känner verkligen att jag är omotiverad till allt nu för tiden, skolan känns bara tråkig att gå till, orkar aldrig sätta mig med läxorna, det är nästan så jag känner mig omotiverad till att åka till stallet också, lr rättaresakt jag gör det, speciellt när man kommer hem när det redan är mörkt. men idag så slutade jag vi lunch pga att djursjukvården varinställd så då red jag medans det va ljust. hoppas vi inte har någon djursjukvård i morgon heller. iallafall ridturen gick väl både bra och dåligt, carizma va rätt knäpp om man säger så, hon såg spöken överallt och kasstade sig hit och dit, jag höll faktiskt på att ramla av några gånger. känner mig även lite osäker när hon gör så för det va inte så längesenjag ramlade av henne. men det är inte det att jag är rätt för att ramla av utan artt om jag gör det är jag rädd för att hon ska skada sig. typ påkörd lr nått. sen så har hon blivet så himmla stark när man ridet ut, är la för att hon fått mer muskler osså, så funderar på att testa ett skarpare bett när jag rider ut. känns bättre att göra det än att dra i henne hela tiden. men vet inte riktigt vad för bett, vill inte ha pessoa iallafall.

mina glasögon var även klara idag så va och hämtade dom förut, och det blev riktigt bra.. :)
ska kolla på fotbollsgalan snart.

//jenny

söndag 8 november 2009

klubbdressyr

hej!
idag var det klubbdressyr som gällde. jag red bara lätt:B n som var kmklassen, men det kändes som att det räckte med en klass denna gång. carizma kändes superfin på framridningen och hon kändes ganska bra på banan också. men direkt när vi kom in på banan så kollade hon på dressyrstaketet lite, men mest på domaren så hon ville inte gå nära där först, men sen gick det bättre. när domaren blåste att jag skulle börja så va hon ju lite spänd pga av det då, men det gick ändå ganska bra. är nöjd för att vara våran första dressyrtävling. måste dock träna mer på skritten för det är hennes dåliga sida, är ganska seg i den och vill gärna inte öka. men kändes bra i det stora hela, det är bara att träna ännu mer.

bjussar på lite bilder.

är inte bästa kvaliten på bilderna för va inget bra fotoväder, men bättre än inget.. <3
//jenny




lördag 7 november 2009

stallet

hej!
har tillbringat den största delen av dagen i stallet, har spolat av transporten och grejat inför i morgon. red även en sväng på carizma och det gick sådär, tyckte hon var lite tjaffsig, men får hoppas det går bra i morgon. är ju helt annat att rida i paddock/ridhus än att rida ut, de blir ju alltid líte taggade då, iallafall carizma. så hon blev lite frustrerad när hon inte fick gå i det tempo hon ville. badade henne även lite lätt, halsen magen och rumpan, är ju ganska svårt när jag inte kan spola henne med slangen, så får ju stå med hink och svamp. ville åkta till ridskolan och badat henne, men pappa kunde inte köra. har också putsat grejorna, men kändes ganska meningslöst att höra det eftersom det troligtvis kommer va som en endra stor lerpöl hela paddocken där man ska rida fram, men då är hon ju fin när vi kommer iallafall. :)
klippte även hennes man, tycket själv det är snyggast att rycka, men carizma står bara och skakar på huvudet så jag blir galen varje gång, så då är det bättre att ta saxen. blev dock inte jättebra så får la ta ocj knoppa i morgon inna vi åker.

kollade på körslaget förut och team ola va klart bäst idag.

//jenny

...

hej!
bloggade aldrig igår och jag vet faktiskt inte riktigt varför för jag hade la ganska mycket tid, var hemma från skolan igår med nämligen. ögat va inte bättre så vi fick åka ner till värcentralen och hämta ögondroppar och ögonsalva, har en ögoninfektion. inte kul. men vi va hos optikern också för mamma skulle betala linserna och då provade jag även lite glasögon så ska köpa ett par nya nu somjag trivs i så jag kan varva lite mellan linser pch glasögon ifall att jag kommer få problem igen.
men jag åkte iallfall till hanna på kvällen med glasögonen på och detkändes ju inte så bra, men blev bätter när jag kom dit. det vaväldigt kul hemma hos hanna sjöng singstar osså, men sen på byggdegården va det inte så jättekul så jag moa och anna åkte hem ganska tidigt, kvart över tolv tror jag klockan var. men va ändåskönt att komma hem någorlunda tidigt, blir ju annras lätt att man sover bort hela nästa dag, och då får man ju inget gjort.

sen så kulle jag även få papprerna till samhällsprovet av hanna, men det glömde vi, glömsk som jag är, så nu får vi la se hur detta prov kommer gå, eftersom jag bara kan träna en dag då. aja det löser sig.
ska till stallet senare för att rida och fixa carizma inför tävlingen i morgon, funderar på att knoppa men orkar jag det, vet inte. sen så måste jag spola av transporten lite också, den är föra jädra sketen. sen så skulle jag vilja att pappa skjutsa mig till ridskolan så jag kunde rida igenom programet ordentligt, för har inte gjort det, men tror ej att det blir så. får la se om jag hittar nån grusplätt nån stans så jag kan rida lite, är ju sjukt lerigt på åkrarna nu.

//jenny

torsdag 5 november 2009

fy fan

är hemma från skolan idag för har typ fått någon ögoninflamation lr nått. började igårkväll att svida och göra skitont sen så va det värre i morse, kunde knappt öppna ögat. är även helt illrött, så det va bara att plocka ut linsen och stanna hemma. gick till optikern förut för tänkte att de kunde kolla så att det inte va någon skit i ögat ellert så, men det va det inte, utan de sa att de bara va väldigt irriterat och att jag skulle vänta några dagar med att ta i linser igen och detär ju typ skandal. hatar att ha glasögonen och får typ världens huvudvärk i dom, sen så ska ju hanna siby ha fest i morgon och jag tänker inte gå dit med glasögon för då tror la olk att jag kommer från mars, sen så måste jag ju ha det ör linser för att se bra, för hatar när det är lite suddigt. men får se om det slutat att göra ont i morgon eftermiddag så kanske jag kan ta i linserna på kvällen bara och ta ut dom sen igen. blir nog även hemma från skolan i morgon också, kan inte riktigt öppna ögat helt.

sen så är jag så jävla sur på ridskolan alltså, de klarar ju sköen ingenting. det va inte första gången det här hände precis. jag skickade ett mejl till ts om att jag ville va med på klubbdressyren för typ flear veckor sen. sen så får jag nu reda på när jag frågade om en boxplats till carizma på söndag att jag inte står med, va precis samma sak på förra klubbhoppningen, men då kunde jag ju va med ändå, men nu va det så många starter. alltså kan de inte kolla sin mejl lr vaddå, det har ju liksom skickats när jag skickat det. a blir så sur, hade ju verkligen sett fram emot det, nu när carizma går så bra också.
känner verkligen att det här inte va min dag, kanske är bäst att jag inte rider idag heller för då dör vi la båda två lr nått, ne men ska ta och pallra mig ut till stallet snart i det här jädra pissvädret.

//jenny

onsdag 4 november 2009

onsdag

hej!
började halv elva idag, gött. hade då hästdag fram till halv ett och det va dressyr idag. jag hade galebus och det gick verkligen skitbra. tycker inte han brukar va så rolig, men idag va han det och han kom verkligen ner i formen, brukar ju gå i så hög form annars så det va kul. gjorde även en jättebra övning. skulle vända halvt igenom och göra skänkelvikning eller sluta, sen när man kom ut vid E eller B så skulle man antingen fatta galopp och lägga en liten volt eller göra en volt i trav, sen när man kom ut til spåret så skulle man göra öppna. och det va verkligen en skitbra övning för båda vio och hästarna fick tänka hela tiden.

har vart och hämtat hö nu ikväll så nu har vi det ett tag. carizma fick vila idag för kom inte hem fören vid halv åtta.

//jenny

tisdag 3 november 2009

tisdag

hej!
rätt soft dag i skolan idag med och slutade till och med lite tidigare. skulle sluta tre med blev tjugo över två istället så åkte bussen till lidköping och träffade mamma. shoppade lte osså, köpte även present till hanna tills på fredag. ska bli jättekul.
carizma fick vila idag, och i morgon har jag sovmorgon till halv elva. men eftersom jag bor i vara och det åter igen inte går några bussar så få jag ta den som går fem i åtta, men det är en och en halv timmes sov morgon iallafall. härligt!

//jenny

måndag 2 november 2009

dressyrträning

hej!
hade dressyrträning idag och det gick ganska bra, stundtals gick hon skitbra. men vi ganska många idag, sex stycken och vi har bara varit som högst fyra. så carizma blev lite stressad ibland osså när man kom lite nära, men det är ju bra att träna på det med. känner iallafall att jag är taggad inför km:et nu till heljen, ska bli skitkul att tävla lite dressyr.

dagen idaghar varit rätt soft, flyttade fram samällsprovet tills nästa tisdag istället för i morgon och det va gött för har inte tränat ett piss. tog det lte lugnt när jag kom hem och åkte sen och handlade lite foder på granngården och sen ut till stallet och fixa. tog även med de nya stiglädrerna och de passade jättebra med färgen och allt så det va skönt. hoppas även att mina tretorn kommer nästa vecka lr så.
ska sova nu, god natt!

//jenny

söndag 1 november 2009

heljen

hej!
har inte hunnit blogga i heljen, jobbade först igår och sen så kom kusinerna och syster rån stockholm på eftermiddagen. åt god mat och kollade på lite bilder, sen så kollade även jag, hanna och linda på jävulen bär prada och den filmen är jättebra tycker jag. blev rätt sent om man säger så ett va hon la när vi gick och la oss, sen så är jag alltid sån att jag inte kan somna om jag vet att jag ska upp en speciell tid dagen efter, skulle släppa ut hästarna, men lite sömn blev det iallafall.
idag så har vi varit i skara och firat mormors födelsedag, grattis i förskott. på kvällen så var vi även på arken. va medlemskväll och jag beställde ett par marinblåa tretorn och är supernöjd, tycker de är så sjukt snygga, va även riktigt billiga idag, först va det 1000 kr rabatt osså 20% på det så blev typ 2400 bara. köpte även ett par stigläder. och sen när vi var påväg hem så kom jag på att jag skulle ju köpt sprenger stigbyglarna bo balance så jag ringde och sa att de skulle lägga undan ett par sånna med som jag hämtar när jag hämtar stövlarna. gör ju lite med 20% iallafall.




ska kolla på någon film nu med familjen sen så blir det la sängen,kanske måste träna lite på samhällsprovet som är på tisdag, och jag har inte kollat på det. aja det löser sig.
//jenny

fredag 30 oktober 2009

fredag

hej!
dagen idag har gått aå himmla fort. vaknade vid nio och somnade om till halv elva och det va gött. skönt att sova ut lite för det har man ju inte blivet allt för bortskämd med denna lovvecka. men har la gjort lite nytta istället. åkte iallfall till falköping efter frukost och planterade lite på graven. åkte även till falbyggdens ost och shit vilken julstämmning man fick när man gick där. det va härligt, nu längtar man nästan lite. köpte även en del goda ostar och kex, älskar det.

när vi kom hem åkte jag till stallet och jag red ut en sväng med susanne och det va mysigt. hästarna va pigga och glada och det märktes att de tyckte det va kul att komma ut.
ska äta snart och sen kolla på idol. blir sängen hyffsat tidigt idag för ska jobba hos åke i morgon. kusinerna och linda kommer även. kul!

//jenny

torsdag 29 oktober 2009

hoppträning

hej!
hoppträningen idag gick både bra och dåligt. kändes väldigt bra att hon lyssnade så bra, sen så har hon även blivet så mycket säkrare i över hindren. blev inget stopp alls idag, så det va jättekul. men det kändes inte riktigt 100 ändå hela tiden för det blev liksom inget riktigt flyt lr vad man ska säga. så det va ju lite tråkigt, men det kommer la det med. men när vi hoppade den sista banan så blev det lite mer flyt, så det va ju skönt. hoppade inte så högt idag, men det behövs ju inte varje gång, men det va la runt nitti några hinder.
sen så är ju varas ridhus ganska litet så det blir ju lite att svänga hela tiden och det gör ju att det blir lite svårare också. men är ändå stolt över carizma idag, är så kul att hon utvecklats så himmla mycket. och mycket att hon funkar så bra i hoppningen nu är nog dressyrens förtjänst. <3

//jenny

michael jackson this is it

hann inte riktigt blogga igår men va på bio på kvällen med elina (http://perssonelina.blogg.se/). vi va på michael jackson this is it och den va sjukt bra tycker jag. fick verkligen en speciell känsla när man såg den. och det är rätt svårt att fatta att han är död. det är heller inte fören nu efter att han dött som jag börjat tycka han är bra. asså jag tycket inte han va dålig innan men man lägger märket till hans låtar mer nu. det är lite svårt att fatta hut grym han va, han va ju så jäkla begåvad så det inte var sant. han visste precis hur han ville ha det och allt va tvunget att vara perfekt. en hyllnign till filmen, sjukt bra.


//jenny

tisdag 27 oktober 2009

tisdag

hej!
skrittade bara ut med carizma idag iochmed det som hände igår, men hon kändes som vanligt och det va ju skönt att hon inte fått några "men" än så länge. asså undra vad hon tänkte när hon kom ut på vägen med massa bilar osså, usch inte kul. tänker fortfarande på vad som kunnat hända. skrittade bara en snabbis för hade brottom hem och duscha för jag och pappa skulle till lidköping och övningsköra lite och handla med mamma. sen dess att vi kom hem så har bara ätit och pluggat teori. känns som jag kan ganska mycket nu.

ska försöka kolla på andra avenyn nu om det funkar.

//jenny

god morgon

hej!
vaknade vid nio idag och kunde verkligen inte somna om, så jag gick upp då. och detär verkligen inte vanlgt för mig att gå upp så tidigt, lr ja tidigt, men detär ganska tidigt för mig. vaknar jag vid den tiden så brukar jag alltid somna om, men inte idag. brukatbli så trött om jag gör det.
är fortfarande väldigt skakis efter det som hände igår och tänker på det typ hela tiden på vad som skulle kunat hända. usch det va en mardröm.

aja ska åka till stallet om en stund till carizma, får se om jag rider idag, kanske bara blie en lugn tur. får hoppas att hon inte kommer må dåligt pga det här. jag och pappa ska även till lidköping och övningsköra lite, hämta mamma och sen åka till falköping till graven och falbyggdens ost.

ska kolla på riverside nu om det funkar.

//jenny

måndag 26 oktober 2009

fy tusan, det va nära ögat!

åkte ut till stallet för att rida ut en sväng på carizma. tänkte rida lite längre och galoppera ganska mycket, så hon kunde få springa av sig lite. så jag red mot long, lidköping och allt gick jättebra. hon gör ju sällan något när man rider ut osså och trafiksäker är hon. men galopperade iallafall på en grusväg och så plötsligt blev hon skiträdd för något i diket lr om det va på åkern, hann inte reagera. men hon hoppade till ganska rejällt ut på åkern och jag flög som en liten vante. carizma blev skiträdd och sprang iväg mot stora vägen och den är väldigt trafikerad vid fyra sådär för då har alla som åker från lidköping slutat jobbet. jag börjar kuta efter henne och är typ helt galen. det ända jag tänkte på va att hon kommer bli påkörd för alla kör som idioter där. men som tur va så stannade en bil och ställde sig tvärs över vägen och sen så stannade det en till och fick tag på henne. fick även låna hans mobiltelefon som ställde sig tvärs över vägen öfr att ringa pappa, så han och mamma kom och pappa gick med mig och carizma till stallet sen. hon klarade sig fint men blev nog väldigt chockad, men lugnade sig ganska snabbt. det va nog det absolut värsta jag varit med om i hela mitt liv tror jag. gud vet vad jag hade gjort om hon blivet påkörd, hade nog slängt mig framför en bil jag med då.

hoppas ni aldrig råkar ut för det här.

//jenny

söndag 25 oktober 2009

söndag

hej!
bloggade inte igår, men hann tyvär inte det. jag jobbade hos åke och det va rätt segt igår, dåligt väder och många hästar, hade 24 tror jag. sen så tod det ju längre tid att släppa in dom eftersom det va jättelerigt i hagarna så fick jag spola bena på dom flesta. men det är pengar iallafall. carizma fick vila igår orkade inte rida plus att hon gått alla dagar denna vecka med. på kvällen va vi bortbjudna till några grannar så va där ock åt osså, kollade även på vi hade iallafall tur med vädret igen, och den är så sjukt rolig.

idag sov jag rätt länge för va så jädra trött sen så gick jag inte och la mig fören vid ett igår heller. men när jag ätit frukost osså så åkte jag och pappa till lidköping och övningskörde, nu är det det som ska prioriteras. ska äta snart och sen till stallet och rida med elina och mikaela. hoppas bara det är uppehåll då.

//jenny

fredag 23 oktober 2009

skolan, stallet och bio

ja det har vart fullt upp idag, skolan va rätt okej. men matten började idag igen och det är ju inte så kul, speciellt inte när ganska många lektioner kommer gå efter tre. men hoppas jag får körkort snart så jag kan ta bilen de dagarna, kommer hem så sent annras. inte kul.

va hos optikernm för synkontroll igen efter skolan och det kan jag säga va ett jädra tyg sen, men det hade inte ändrat sig så mycket så det va ju bra.
skyndade mig hem för att äta lite och sen ut till stallet, hade tänkt rida dressyr på åkern idag, men det va rätt surt om man säger så eftersom det regnat hela dagen, så det blev uteritt med elina och mikaela istället.
skyndade mig sedan hem för att gå på bio, det va prinsessan och den va ganska bra. lite tragisk emmellanåt men vissa grejor va skitkul så den va helt klart sevärd. ett gott skratt är ju aldrig fel. :P

ska sova nu tänkte jag för ska jobba hos åke i morgon och då blir det att gå upp tidigt.
god natt
//jenny

torsdag 22 oktober 2009

dagens ridning

hej!
red ut en sväng med carizma idag och det tyckte hon va kul för jäklar vad pigg hon va. takta som tusan och småstuttsade mst på stället om det inte gick i det tempot hon ville. men det va ganska kul det också, får bli ett seriösare pass i morgon. blir nog dressyr på stubben.

när jag kom hem städade jag mitt rum och det va väldigt behövligt. men gött att det är gjort nu.
gött med fredag i morgon och då är det idol också, me like!

//jenny

onsdag 21 oktober 2009

onsdag

hej!
hade hästdag idag och det va hoppning. hade aquila idag igen och det gick faktiskt bra trots att jag inte mådde så jättebra. har typ haft ont i huvudet och mått illa hela dagen. hade även en håltimma från halv ett till tjugo över tre, hade sen svenska idag. slutade tjugo i fem. rätt segt, men jag och cissi gick till smörgåshörnan och åt en baguett och sen gick vi till arken och kollade lite. köpte lädetvål/fett som va i samma, det är skitbra. sen så köpte jag två grejor till dilse med, tuggrejor.
när jag kom hem skyndade jag mig hem och ut till carizma, skrittade ut den stora rundan i mörkret, men det va ganska mysigt. red barbacka.

har kollat på bonde säker fru nu och roger är ju bara för mycket, sikken jädra tönt alltså. klarar knapp av att titta när han är med.
ska kolla lite på datan nu och sen gå och lägga mig.

//jenny

shit

shit alltså jag missade bussen, inte så himmla bra. och det va inte så länge sen jag missade den för förra fången heller, va en morgonstalltjänst. detta känns inte så bra alltså. :/
vet inte riktig hur jag ska komma till skolan heller, för det går ingen annan buss från vara så jag kommer i tid. hade vi haft vanliga lektioner så hade jag ju kunnat komma lite sent, men nu när vi har hästdag så går ju inte det för då kan jag ju lika gärna skita i det eftersom vi ska rida. och det är redan tajt om tid. aja får ta en buss till lidköping tio i nio ( ska inte missa den) och sen går det en buss till skara fem över halv tio, men det dumma är att bussen från vara kommer in fem över halv tio så får verkligen hoppas att jag hinner med den, annras är det kört. aja denna dagen blev ju lyckad. inte!

//jenny

tisdag 20 oktober 2009

tisdag

hej!
har inte hunnit blogga idag så det får bli allt i ett inlägg.
vart en ganska slapp dag idag, hade svenskaprov på morgonen och jag tror det gick ganska bra, kändes så iallafall. slutade vid tre och åkte med pappa hem, lr jag övningskörde, åkte även till rosén och köpte ett reflexridtäcke. behövligt nu när det är så mörkt.

dagens ridpass
hoppade idag med carizma och elina (http://perssonelina.blogg.se) hjälpte mig, tack! :) gick iallafall jättebra, hon hoppade skitbra. hoppade dock inte så högt för det va ganska surt på stubben. men hoppade en rätt bred oxer och det kändes skitbra. har ju haft lite dåligt självförtroende för dom förut, men nu känns det bra. tog även lite kort så de kommer la upp på bloggen när jag fått dom. :)

//jenny

måndag 19 oktober 2009

dressyrträning

hej!
hemma från dressyren nu, lr har duschat och ätit också. men iallfall, det gick så grymt bra. går inte att beskriva, är supernöjd. emma (tränaren) hoppade även upp och kände på henne lite för att bätter kunna säga vad jag ska göra osså. och när jag hoppade upp efetr henne så shit vilken skillnad det va. hon va verkligen superlugn, och vi hittade takten med en gång. så nu är jag supertaggad inför klubbdressyren, hoppas bara någon kan köra mig. får fjäska lite extra för pappa..:P ska även rida en privatlektion för emma nästa vecka, för de två gångerna som jag har missat. sen så kanske det blir att rida privat för henne nästa termin istället för att rida i dressyrgruppen. känner att jag får ut så himmla mycket mer av att rida själv än i en grupp..
älskar dig carizma<3

ska ta coh träna lite på svenskan nu och sen sova.

//jenny

sluta tidigt

hej!
slutade tidigt idag, faktiskt redan vid tjugo över tio, men gick över så det blev la vid tio i elva. hade hästdag och det va ganska stressigt om man säger så. vid tjugo över fick vi reda på vilka hästar vi skulle rida sen så på typ tjugo minuter skulle vi släppa ut de som inte skulle gå, mocka våran hästs box och göra iordning den, och gissa om det sket sig. svar ja. så det blev lite stressigt.
jag red aquila idag ocg blev jätteglad när jag fick henne för hon är min favvo, men idag så va hon inte alls så rolig, hängde som tudsan i handen och höll på. men gick lite bättre på slutet.
gick äen ingen buss hem så jag åkte med den som går femihalv ett. pratade med karin emellan och kollade lite när den andra klassen red.

nu ska jag träna på svenska provet som vi har i morgon.

//jenny

söndag 18 oktober 2009

söndag kväll

hej!
nu är det nog bra med tv-tittande för min del idag tror jag. kollade på världscupen förut och det va ju kul att daniel etter vann igen. sen så va det säsongstart för gossip girl och det va mycket efterlängtat, och nu slutade ensam mamma söker precis. kan verkligen inte hjälpa de, men tycker det är skitbra. fattar inte hur folk kan ställa upp på sånna saker alltså. själv skulle jag aldrig göra det.
ska nog gå och lägga mig om en stund, läsa så länge vi båda andas.

i morgon har vi hästdag och det ska bli rätt soft, bli imprinsip bara att åka dit och rida och sen hem igen. slutar vid tjugo över tio. haha känns rätt ovärt att åka dit. sen så går det ju inga bussar hem då heller, så jag får la ta den som går fem i halv ett. men måste ändå prata med karin så. kanske kan kolla på den där filmen också som jag missade i torsdas.
ha de gött

//jenny

stallet

hej!
har varit i stallet nu och ute på en skön ridtur. är verkligen hur gött väder som helst ute nu, får nästan lite vårkänslor. känns som det är påväg att bli vår istället för vinter och kallt.
carizma skötte sig ganska bra idag iallafall, hon va väldigt pigg, men det va väntat. skrittade bara och travade idag eftersom hon stått ett tag. är taggad inför dressyrträningen i morgon nu, ska bli spännaden att köra ett riktigt pass på henne nu när tänderna är fixade. längtar faktiskt lite till klubbdressyren nu, måste anmäla mig till den. får göra det i morgon.

känner mig lite stressad nu för vi har svenskaprov på tisdag och jag känner att jag inte riktigt har koll på vad som ska vara med, men får gå och prata med karin i morgon. får sätta mig och läsa lite ur boken nu.
får heller inte glömma att kolla på världscupen kl fem på ettan sen.

//jenny

fint väder :D

hej!
f*n va skönt det va att vakna iu morse och se att det va så fint väder, sol och ingen blåst, underbart. ser verkligen fram emot en skön ridtur i solen. måste bara göra klart naturkunskapen. men det är inte så mycet kvar som tur är.

//jenny

lördag 17 oktober 2009

lördag förmiddag

hej!
kände verkligen att jag va utvilad när jag vaknade förut vid halv tio och det händer inte mig särkilt ofta. så det va jätteskönt. har hur myclet som helst att göra idag känns det som, prio ett är att börja med naturkunskapen och även göra klart det, men det kan la inte at så lång tid. högst upp på listan ligger även stallet att jag måste hinna skritta carizma idag, såhär får det absolut inte vara att hon har stått fyra dagar irad. men men får skylla på att inte leif kunde komma tidigare. sen så måste jag även hinna läsa på lite på svenskan har ju prov på tisdag, måste bara få tag på nån som vet vilka sidor det är. sen så skulle det va bra om jag hann städa mitt rum också så det är la bara att sätta igång.
hoppas ni får en roligare dag än vad jag kommer att få. :)

//jenny

fredag 16 oktober 2009

borås

hej!
är hemma från borås nu oc först va meningen att jag skulle skynda mig till stallet men nu har det ju även börjat blåsa som tusan. och mitt favoritväder är inte regn å blåst så dissar nog att rida nu. men känns inte så bra att skita i det alltså för skulle verkligen behöva rida idag eftersom carizma har stått i fyra dagar nu med idag iochmed tappskon. men aja får bli en lugn vecka för henne denna vecka, kan ju vara skönt det med.

tillbaka till borås, fick köpt det jag ville på hööks och de jeansen som jag köpte på ginatricot för ett tag sen men fick lämmna tillbaka pga att det visade sig vara felsydda när jag haft på mig dom ett tag fick jag också tag på plus en tunika och det va ju gött. för gillade de jeansen så himmla mycket. på hööks köpte jag mina efterlängtade vinterridstövlar, lite reflexer, vinterbrodd, en tröja och ett par vantar. så är nöjd med dagens inköp. :)

här är bilder på det jag köpte.
från hööks


blir inga bilder på det från gina tricot orkade inte ta några bilder på det och det gick inte att kopiera från hemsidan.
//jenny

det snöar

shit vad det har snöat på morgonen, och det är liksom bara oktober. skulle cykla till stallet i morse vid halv nio för hovslagaren skulle komma och då ösregna det, men sen övergick det till typ snö. men det gick bra att sko carizma iallafall så nu behöver jag inte tänka på det på ett tag. hon måste undra vad det är som händer först tandläkaren och sen hovslagaren. men bra blir det ju så. ska åka till hööks om en stund och inhandla lite nya grejor, bland annat ett par nya vinterridstövlar, är lite kallt om fötterna. men bloggar la när jag kommer hem.
är även ledig från skolan idag igen gött som fan, men idag är dock alla lediga och igår tog jag ju ledigt. :)
hej då

//jenny

torsdag 15 oktober 2009

tandläkaren

hemma från tandläkaren nu med carizma och det gick bra. hon hade vassa tänder osså så det är la därför hon inte ätit så bra det sista och inte heller känts hudra att rida. men nu ska det vara bra igen. skönt när man vet vad det beror på.
ska kolla på riverside nu.. :)

//jenny

god morgon

hej!
ledig idag då eftersom jag ska till tandläkaren emd carizma, men det va mycket skönt att få sova ut. sov till tio ungefär och sen har legat och läst tills nu, det går verkligen inte att slita sig ifrån twilightböckerna. men nu va jag tvungen att göra det, annars går ju hela dan åt att läsa.
aja blir en rätt slapp dag idag, ska iväg till stallet om någon timme och sen ikväll ska jag till uddetorp och kolla på tävlingen.

//jenny

onsdag 14 oktober 2009

onsdag

hej!
hade hästdag i skolan idag igen och va dressyr denna gång med. jag red indigo och det va ju ett tag sen om man säger så. men det gick la ganska bra han har inte gått så mycket såg det ut som i pärmen så kanske va därför ha va lite jobbig. ne men han är ju så himmla stark och älgar liksom bara på, det går la bra så länge man bara travar, men i avbrotten så blir han så jädra stark. sen är han ju rätt stor också och jag gillar att rida lite mindre och nätta hästar som är känsliga. men tur är det la att vi alla är olika.
hade även körlektion på eftermiddagen och det gick la ganska bra det med, men blir så sur för man ska va hemma i vara halv fem och idag kom vi hem kvart över fem, vaddå försenat. jag hade liksom brottom till stallet, är ju inte superkul att vara där när det är becksvart. det kommer ju tids nog ändå.. :/
när jag kom hem därifrån så åt jag blåbärspannkakor och det va mycket gott. har också kollat på bonde söker fru, men tycker inte det va så bra idag.

är ledig i morgon, gött som tusan att få sov lite, blev ju inte så mycket med det i heljen eftersom jag släppte ut hästarna båda dagarna. och det blir ju inte samma sak även om man går och lägger sig igen, då blir man ju bara ännu slöare.

//jenny

tisdag 13 oktober 2009

stallet

hej!
har inte ridet idag utan åkte bara till stallet och mockade osså. tog även in carizma så hon kunde stå med heal and goskydden, eftersom de ska vänjas först så kan hon ju inte stå med dom hela natten, så dom åker av senare ikväll.. hoppas bara att skydden kommer att hjälpa men det tror jag. ne nu ska jag bara slappa resten av kvällen, är gött att komma hem tidigt från stallet någon dag i veckan..

//jenny

hej!

sitter i skolan och har naturkunskap och det är så tråkigt,. försöker att komma igång med inlämningen men det går inte så bra. ska skriva om att det finns farliga kemikalier i våra kläder och sånt och det är ju inte jätteintressant, blir bara deprimerad av att tänk på det. :/
vill åka hem nu så att jag kan äta, är skithungrig.

blir föresten ingen träning för anna i morgon, tyvär för leif kunde inte komma fören på fredag. lite tråkigt, men får hoppas jag kan träna för henne nästa vecka.

//jenny

måndag 12 oktober 2009

måndag

hej!
började inte fören vid lunch idag med hästdag, men jag hade körlektion halv åtta så jag fick gå upp tidigt ändå. men har bokat tid för uppkörning nu så det känns gött. vill bara bli av med skiten.
i skolan red vi bara så det kändes lite ovärt, men det är la bara att vänja sig, kommer alltid nu bara ha halvdag på ridningen.va dressyr idag och jag hade cortina och det va rätt roligt, va skitlänge sen jag red henne, gick ganska bra också. när jag kom hem så åkte jag ut och red carizma och det blev bara skritt idag efter som hon har en tappsko. har föresten försökt få tag på leif idag också, men han har inte hört av sig, så hoppas jag får tag på han i morgon.
fick sms av anna ellhage förut också och hon frågade om jag ville träna på onsdag och det vill jag ju, men hoppas bara leif har hunnit komma innna..

//jenny

söndag 11 oktober 2009

hoppning på åkern

hej!
hoppade med carizma idag på åkern och det gick verkligen superbra, trots att inte vädret va på våran sida. som alltid när jag ska hoppa så regnar det, och det gjhorde det idag med, men va bara lite dugg just när jag red så det va ju ändå skönt. men det är ju så tråkigt när det regnar för det blir ju ganska halt fort, men gick ganska bra ändå. hoppade typ samma som förra gången två bommar på sockerbitar med 8 m emellan (2 galoppsprång) och sen 8 m och en oxer denna gång istället för ett räcke. det är ju ganska kort med bara 8 m på två galoppsprång men tycker det funkar väldigt bra med carizma eftersom hon är väldigt pigg och då måste hon verkligen koncentrera sig på uppgiften och att gå lugnt annars så river hon och det tycker hon inte om.
men gick iallafall jättebra och de sista låg oxern på1,10 och det är nog vårat rekord tror jag. <3 och det bästa va verkligen att det kändes inte alls högt trodde typ bara det va 1 m lr nått när jag satt på men när jag hoppade av så såg jag att det va ju ändå ganska högt. asgött. hoppade som tusan idag gjorde hon, så ibland kan hon allt.

fick även mina efterlängtade heal and go skydd idag så får hoppas det kommer hjälpa, är ju bara så typiskt att man ska vänja in om ett tag först och det är ju lite krångligt eftersom hon ska ha dom på natten och jag vill ju inte att hon ska gå med dom i hagen:/ aja det löser sig la.

måste även få tag på leif nu för carizma måste skos och hon tappade även en framsko när jag red på åkern idag, men det va la för att det va så surt. hoppas bara atthan svarar på mitt sms, för han brukar ju inte va så bra på det... :P

//jenny

vad va det jag sa :/

precis, va va det jag sa. jo att det alltid regnar när jag ska hoppa och tror ni inte att det gör det nu också då lr? blir så trött på detta väder vi har i sverige alltså, kan det inte bara va normalt någon gång. regn, regn och åter regn, det är det enda vi har här. hatar det verkligen.. aja får hoppas det går att skutta lite på åkern ändå.

//jenny

söndag

hej!
vad händer idag då? här händer det inte så mycket, skulle åkt till hööks idag, men så blev det inte. men det kanske va lika bra, måste verkligen plugga körkortsteori så det får nog denna dag bli ägnad till tror jag. måste ju rida också, får nog bli lite hoppning idag tror jag, bara det inte börjar regna, men det skulle inte förvåna mig för det gör det alltid när jag ska hoppa. :/

ha det bra
//jenny

lördag 10 oktober 2009

muggtips 2

här kommer ytterligare ett tips på produkt som man kan använda om hästen har mugg. horsewise första hjälpen spray är ett spray som man bara sprutar på på det angripna området, och det kan användas på allt möjligt inte bara mugg. ex sommareksem, kan spruta på det på öppna sår också. man ska inte tvätta "såret" lr mugget lr vad det nu är utan bara borsta bort ev lera.

min häst hade jättemycket mugg och jag har nu använt sprayet i tre dagar och märker verkligen en stor förbättring, det är inte alls lika myckey nu. och det är så mycket smidigare att bara spraya på än att hålla på och tvätta.

sprayet finns att köpa på börjes och då kostar det 129 kr och finns även på ullared, vet ej priset där, men tror det är billigare.

rekomenderas starkt till er som har hästar med mugg.

//jenny

dagen ridpass

hej!
dagens ridpass bestod av dressyr på stubbåkern och det gick sådär. hon va gabnska springig och lyssnade inte så bra, så det slutade med att vi rejsade lite istället, alltid lika kul. :P
men men tillbaka till ridningen,skrittade gansla mycketr och tränade även på galoppfattningar från både skritt och trav. hon har en tindens till att bli väldigt springig då och jag lutar mig gärna framåt i fattningen.

ser nú fram emot en skön kväll framför tv:n.

//jenny

dålig uppdatering

hej!
vet att det vart lite dålig uppdatering idag, borde vara lite mer eftersom det är helj, men men har vart fullt upp idag. släppte ut hästarna i morse, sen åkte jag hem och sov lite till, gick då upp vid elva. det va mycket välbehövligt, åt då frukost och sen cykla jag och mamam till mässan och kolla där lite. ska äta nu och sen dra till stallet.

//jenny

fredag 9 oktober 2009

fredag

hej!
äntligen fredag igen, känns gött med helj nu och kunna sova lite, är sjukt trött. och jag vet inte varför jag är så trött hela tiden, beror kanske på att det blir så mörkt ute fort nu, är nog ingen höstmänniska. skolan idag har iallafall varit soft, kollade på romeo och julia på svenskan, den va kass, och sen så kollade vi på en annan film på samhällen och den va faktiskt ganska bra. handlade typ om nazism och sånt, andra världskriget.

sen så hände det en sjuk grej när jag skulle åka med bussen hem till vara, så när vi ska åka ut från busstationen i skara så är det en annan buss framför våran och det är ganska mycket bilar som ska åka före oss så vi får vänta lite och då vet jag inte vad våran busschaufför gör, men rätt som det är så smäller det som tusan iallafall och då har våran buss kört in i den andra så halva framrutan är helt sprucken och ligger glass på hela golvet i fram. och den andra bussens bakruta är helt borta typ. det va ju lite dramatiskt, men iallafall så fick vi byta buss och krångla så kom hem lite senare än vad jag brukar och det är ju inte så kul.

åkte till stallet när jag kom hem och red carizma och det gick la sådär, hon va sjukt pigg. men hon har ju stått i två dagar så, men såg då iallafall att det blir mörkt jädrigt fort nu, gillar det inte.

har även kollat på idol och idag va nog tove bäst.

<3

//jenny

torsdag 8 oktober 2009

torsdag

hej!
slutade lite tidigare i skolan idag så hann med bussen till lidköping och sedan tåget hem så va hemma lite tidigare iallafall. har förövrigt vart en rätt soft dag i skolan idag, kollade på film på svenskan shakespear in love och sen på lunchen åkte jag elin och frida till donken och åt. gött. sen så på samhällen kollade vi också på film, känner att vi kollar rätt mycket film på uddetorp, men det är soft.
nu sitter jag här och funderar på om jag ska rida idag lr inte, carizma va ju ganska varm i benet i tisdas, antagligen pga av muggen så vet et hur jag ska göra, men men det löser sig. ska äta först iallafall..

//jenny

onsdag 7 oktober 2009

blåsigt

fy sjutton vad det blåser ute nu, hatar det så in i helsike. blir så himmla frustrerad när jag cyklar till stallet osså blåser det så man nästan kör i diket. hatar det!
carizma fick stå idag iallafall, gick ju så bra i söndags och sen så gick hon kanoners i måndas på dressyren och skrittrunda igår, så det kunde hon behöva. sen så va la det lika bra när det blåste så, hon blir så stissig när det gör det.
menhar vart i stallet och mockat osså iallfall och lagt på ett nytt bandage med vitlök och olivilja, hoppas bara att det hjälper. har blivetlite värre nu, lr igår va det det, hon va till och med varm i benet, så får hoppas att hon inte kommer bli halt bara. sen så va även massören ute med första hjälpensprayet som är mot mugg, hoppas verkligen att det hjälper. är ju lite smidigare att spraya på än att lägga bandage varje kväll. sen så den där filen jag skrev om igår som jag skulle ge för att det slulle bli balans i tarmfloran som kanske har orsakat muggen så går det ingen vidare med den iallafall, hon tycker den luktar så j'dra äckligt och hon smákar inte ens på kraftfodret med den i så.. hmm vet ej vad jag ska götra, skiter nog i den.

har även hunnit med att åka till granngården och köpa foder, sen så städade jag mitt rum också, stolt... :D
ska snart äta hembakad pizz, och kolla på bonde söker fru. me like!

//jenny

morgonstalltjänst igen!

hej!
hade stalldag idag och det började med att jag och johanna hade morgonstalltjä, så va där vid sju.. gick upp fem. vi va ju bara två men ändå så skulle jag harva ridhuset så nu hann vi ju inte klart, sen så va vi bara tre hela dagen. jag, moa och johanna. men det va kul idag, hade hoppning och jag hoppade daisy. och hon va jätterolig att rida. väldigt mjuk i munnen osså och det gillar jag, tycker alla häsar på skolan är så hårda..
men men är gött att ha slutat tidigt idag iallafall...

//jenny

tisdag 6 oktober 2009

sovmorgon

hej!
har sovmorgon idag och det är gött som tusan, slippa att stressa så mycket på morgonen. men tror ni att jag är piggare för att jag sovit längre lr, ne snarare tvärtom att jag är tröttare, sov ca 10 timmar i natt tror jag och det stämmer nog verkligen att man inte ska sova mer än nio timmar. men men lite kortare skoldag blir det ju iallafall..

har ett litett tips till er som har hästar med mugg, fick det i stallet igår av maria "esberg". och det va att man ska hälla på rikligt med fin olivolja, (får inte va någon billig) på bomull och sen lägga på krossad vitlök och sen lägga om som ett bandage över natten och sen upprepa. hon sa också att 9 av 10 av alla hästar som får mugg beror på att det är en störning i mag och tarmkanalen, kan va stressade, tävlat mycket lr så. så då kan man även testa att ge lite filmjölk i fodret varje dag. det hjälper till att få bakteriefloran "normal" igen..
anledningen till att jag tar upp detta är för att carizma har jättemycket mugg på vänster fram. så ska prova detta ikväll nu..

//jenny

måndag 5 oktober 2009

dressyrträning

hej!
är hemma från dressyren nu, lr ja kom hem vid tio sådär, så har ätit och duschat. men det gick jättebra iallafall och hon var superfin verkligen. :D jobbade med bakdelsvändningar och red som i en ruta lr vad man ska säga. gjorde det i skritt, trav och galopp och carizma tyckte det va skitjobbigt, så hon stod emot rätt mycket och va springig osså, men sen när hon gav sig så blev det ganska bra. är så himmla kul att hon utvecklats så mycket sen jag köpte henne, hon är som en helt annan häst... <3

har sovmorgon i morgon, börjar vid halv ett så blir kanske ett litet inlägg innan bussen går kvart över elva..

//jenny

göteborg

hej!
har varit i gbg idag med skolan på någon miljögrej, global forum tror jag det hette. åkte vid tio från skolan och kom hem vid halv sex, så det har varit en lång dag, desutom så skulle jag sluta vid lunch igentligen. lite surt, men men. det va rätt tråkigt iallafall, satt och lyssna på ett föredrag lr vad man ska kalla det, om typ miljö. sen så va det även en liten"teater" som skulle föreställa en rättegång om att vi va "brottslingar" och att det va vårat fel att miljön va förstörd och att den skulle bli ännu mer förstörd, fatta inte riktigt men men. men det bästa va la att kim som är med i andra avenyn också pratade lite om miljön och han är ju rätt snygg så.
här är ett par bilder på kim


ne ska ut till stallet snart är dressyrträning ikväll.. :D
//jenny

söndag 4 oktober 2009

klubbhoppning

hej!
har vart klubbhoppning idag och det va den första för mig och carizma och det gick jättebra tycker jag.. :) hoppade 80 cm clearound och 90 cm km klass. i 80 cm så stannade hon på första hindret, men då blev det lite fel avstånd så hon kom ganska nära, men det va mitt fel. det är så dumt men om jag rider mot ett hinder och ser att avståndet inte kommer bli bra då slutar jag typ att rida iställer för att göra något, måste verkligen träna på det. men tillbaka till starten, resten utav banan va felfri, men kändes ändå inte 100 hon stog liksom emot varje hinder och kändes inte alls så bra. men det va ju första "tävlingen" så det va la förståligt. är iallafall nöjd med henne den starten.
sen så i 90 cm km klass så gick det så himmla bra är jättenöjd med henne, hon stannade två gånger på tysklandshindret men det va mitt fel för jag blev så glad när hon hoppade de rosa lådorna så att jag inte red ordentligt, men andra gången vet jag inte riktigt varför hon stannade men men. hon var iallafall mycket mer taggad till denna klass och det va kul. hon tog liksom tag i hindrena själv, hoppade som tusan gjorde hon.. så den klassen är jag supernöjd med.. <3
har vart en lång dag idag så känner mig förtjänt av en dusch nu, åkte till ridskolan vid halv nio och kom hem vid kvart i fyra och då va det en klass kvar.. :/ fattar inte varför det ska ta så lång tid, det va ju inte jättemycket starter tycker jag.

pappa filmade också så lägger kanske upp dom när jag lagt in dom på datan

ha det bra
//jenny

lördag 3 oktober 2009

lördag

hej!
har vart rätt fullt upp idag så har därför inte uppdaterat något mer. åkte ju till stallet vid halt tre och red å grejade, va sånt j*vla skitväder men kände ändå att jag va tvungen att rida eftersom carizma vilade igår och så ska jag tävla i morgon. ska hoppa 80 clearround och 90 km klass. så får la hoppas att det kommer gå bra och att vädret är lite bättre än idag.
putsade även alla grejor osså så det tog lite tid, sen så tog jag även in henne vid sex och tvättade ben å sådär, så nu ska hon vara ren.. :P
har även lite främat här nu ikväll, lr mormor och morgan är här för jagcob fyller år i morgon och pappa fyllde år förra fredagen.
kollade på körslaget förut och det va la ganska bra, men ska gå och lägga mig nu är helt slut fast jag inte gjort nånting. är kanske vädret.. önska mig lycka till i morgon.. :D

//jenny

hedman´s

hej!
sorry att jag inte uppdaterat tidigare, men har varit på hedman´s häst och hund med elina och susanne. har ju aldrig varit där så det va kul att komma dit, alla säger ju att det är bra där. och det va faktiskt ganska bra, men hade trott att det skulle vara mer erbjudande osså eftersom det va invigning av den nya affären. lr den har flyttats till en annan gård. köpte inte så mycket, benreflexer och två par tåvärmare, får se sen någon gång om dom funkar, men det sägs ju att dom gör det. så får hoppas, fryser ju så lätt om mina föttter.
tänkte även att jag skulle köpt heal and go stallbandage, men de hade slutat att sälja dom så får la försöka få tag i sånna på något annat sätt.

ska åka till stallet snart, men är ju inte så lockande att gå ut och rida i det här skitvädret, men är ju tävling i morgon så jag måste..
slänger in en bild på dilse för att hon är så söt.. <3




//jenny

fredag 2 oktober 2009

släppt in hästarna

kom hem från stallet precis för jag va där och släppte in hästarna. de tyckte det va skönt att komma in nu, va jädrigt kallt ute. dilse va även med ut till stallet så hon fick sig en liten promenad efter den långa tågresan.
ska snart kolla på idol nu.

ha det bra //jenny

äntligen fredag :)

hej!
gött att det är fredag nu och helj, är verkligen sjukt trött nu. vet ej varför, men ska sova tills jag vaknar i morgon så. :)
dagen har varit bra idag och vi slutade lite tidigare på samhällen så jag kunde åka med tjugo över två bussen till lidköping och sedan ta tåget till vara så va hemma en halvtimme tidigare. :) idag kommer även linda och dilse, mamma och jacob är och hämtar de nu. ska bli så mysigt, sen så ska vi ju behålla dilse i typ fem veckor lr nått...<3
skippar ridningen idag, carizma kan vara välförtjänt av en vilodag idag.. gött det, så ska bara ner en sväng till stallet sen för att mocka och släppa in dom..

//jenny

torsdag 1 oktober 2009

hoppträning

hej!
hoppträningen idag gick sådär tycker jag, hon hoppade ju fint osså. stannade två gånger på de rosa lådorna , men det va mitt fel då också. men det kändes ändå inte 100, blev liksom inget riktigt flyt. jag måste rida mer och tänka mindre helt enkelt. för när jag tänker för mycket så sitter jag bara och tar i henne och då blir det ju inte bra, måste släppa fram henne mera. göra jag det så är det inga problem. aja får hoppas att det går bätter på klubbhoppningen på söndag. ser faktiskt fram emot det, ska bli spännande att se hur det går. :)

ska gå och lägga mig nu, god natt!

//jenny

hemma

slutade tidigt idag med och det är så himmla gött, dumt bara att man vänjer sig vid det allt för fort..:P men får la ta tag i skolan någon dag om jag orkar så att säga.
vet inte riktigt vad jag ska göra nu, men får la sätta på en film lr nått. men ikväll är det hoppträning iallafall.. ska bli skoj,, :D

//jenny

onsdag 30 september 2009

hästdag

hej!
har haft hästdag idag och slutade tidigt så jag kom hem kvart över ett, gött! red tee idag och vi skulle knoppa och linda ben, och tees man är ju inte den roligaste, lång och tjock, men det blev allt några knoppar ändå. :) sen så skulle vi ta bort stigbyglarna innan vi satt upp och försöka sitta upp utan men det va det ingen som klarade.. :P haha det va skitsvårt, får nog ta och träna på det. gick iallafall ganska bra och rida, tee va väldigt stel i början men sen släppte det, så på slutet gick det riktigt bra. men hade så ont i ljumskarna efter så jag trodde jag skulle dö. sen så blev det ju inte bättre av att gå inte till stationen heller för att åka med bussen. aja får la se om jag överlever hoppträningen i morgon, brukar ju alltid vara värre dagen efter. lr?

//jenny

tisdag 29 september 2009

lyckat :P

ja det är vad man kan säga att jag är lr inte. jag vet ju att vi har hästdag i skolan på onsdagar och lika förbannat så glömmer jag hjälm, handskar och stövlar i stallet igen precis som förra veckan. förra veckan skulle vi ju hoppa så då va jag ju tvungen att åka och hämta det, för skulle ju ha västen osså då med, men nu orkar jag fan inte götra det. så jag får la rida i ridskorna och låna en sån där "supersnygg" udhjälm. men men det får la gå en gång. men fattar inte hur jag kan glömma det igen, tänker verkligen inte på att vi har hästdag, antagligen för att vi bara går till lunch lr nått.

aja red iallafall ut en sväng idag med elina och det gick la ganska bra, de va ganska lugna. blev en ordentligt tur va ute lite över en timme så det va gött. men märkte på hemvägen att det är mycket kallare nu för det va nästan så man önskade att man hade lonkisar på sig. :P
har kollat på idol också och mariette är bäst!

ska gå och lägga mig och läsa ljudet av ditt hjärta nu.. <3

//jenny

usch, nu är det höst!

det kändes verkligen i morse att det är höst nu, för tusan va det va kallt. va bara två grader hemma och rått å äckligt. hatar hösten när det bara blir kallare och mörkare ute. bättre på vintern när det går mot ljusare igen.. sen så blåser det ju inte lite ute heller, och har gjort det jättelänge nu.. ne nog klagat, skolan har vart soft idag, kollade på film på samhällen som vi hade ända fram till lunch, va någon film om nazism och sånt. rätt seg va den, men man slapp ju jobba så. sen så åkte jag bussen hem vid tio i två. gött!

ska kolla på twilight nu för typ femte gången men den är så jäkla bra och edward är ju inte lite snygga heller. längtar så jag kan dö till new moon kommer på bio i november. föresten det är nog det enda possitiva med denna höst.. :P

//jenny

hello!

sitter i skolan nu och börjar snart tror jag, men känns inte så värt att ha naturkunskap i typ en halvtimme. men men, ska fråga om jag får sluta lite tidigare så jag hinner med tio i två bussen. men har man tur så kanske det inte blir någon lektion. får hoppas på det för det är så himmla tråkigt. :/ ska iallafall rida när jag kommer hem.

//jenny

måndag 28 september 2009

måndag

kom hem från stallet fören stund sen och har duschat nu. red ut en sväng i
blåsten och rejsade
lite på stubbåkrarna och det tyckte både jag och carizma va kul. är gött att inte rida så seriöst ibland.

deltar även i en tävling på http://perssonelina.blogg.se/
VINN EN BLOGG-MAKEOVER!
delta ni också!!

ha det bra
//jenny

soft dag :p

hej!
har vart jädrigt soft dag i skolan idag, började tio över tio så gick upp vid sju. gött. sen så hade vi svenska första lektionen fram till lunch, sen så vísade det sig även att samhällen hela eftermiddagen va inställd för sture va på kurs så då va det bara att åka hem, och nu sitter jag här. kom hem för ca en halvtimme sen. rätt värdig dag att åka till skolan lr inte, men men sånt är det.

ska kolla klart på kommisarien oc havet nu som jag spelade in igår.

ha det
//jenny

söndag 27 september 2009

söndag

hej!
har vart lite dålig uppdatering idag, men det är för att malin har vart här. så kände inte då för att sitta och blogga. malin hade med sin nya hund doris och den va verkligen hur söt som helst, bara tio veckor gammal. :)
vi var iallafall i stallet, var ju tänkt att vi skulle klippa carizma men vi sket i det, malin tyckte inte det behövdes och hon är ju faktiskt väldigt fin i pälsen. den är ju inte lång, men hon blir ändå ganska svettig när man tränar. men får la se om jag gör det senare kanske. jag red henne en stund också på åkern och jag hoppade lite smått. en lydnadsövning blev det. först en upphöjd bom sen så ca 8 meter alltså 2 galoppspång sen en upphöjd bom till och sen ett räcke på samma avstånd. hoppade inte högt max 60 cm men hon behöver verkligen lära sig att lyssna fram till hindren så därför la jag volter efter de upphöjda bommarna och det gick superbra. hon drog nästan inte iväg nånting. är en mycket bra övnign om man har en pigg häst.
dagen har varit jättebra iallafall och det kul att träffa malin igen, va ju ett tag sen. måste träffas snart igen. <3




ikväll blir det att duscha, kolla på ensam mamma söker och sen kolla på kommisarien och havet.

ha det så länge
//jenny

lördag 26 september 2009

hej!
vet inte riktigt vad jag ska skriva nu, men tycker jag har varit väldigt duktig idag iallafall för jobbade ju först på morgonen sen så åkte jag hem och åt frukost. satt lite vid datan osså, sen åkte jag till stallet och longerade carizma orkade inte rida idag, sen hem och äta lite lunch och sedan tillbaka till svanstedt för att ta in hästarna. och det gick mycket bra. har även städat mitt rum idag för malin kommer ju i morgon. <3 och då ska vi klippa carizma, hoppas verkligen att hon är snäll, har ingen aning om det, men det märker vi la. malin ska även ta med sin nya hund, jättekul att se den. :)

ha et bra
//jenny

jobb

har jobbat hos åkte svanstedt nu på morgonen och det har gått bra faktiskt, det gick rätt fort idag ca tre timmar. känner verkligen inte för att jobba där när klockan ringer på morgonen, men när man har kommit dit och är klar sen så är det värt det. får ju pengar så.
har även bokat biljetter till idolsemifinalen i scandinavium den 4 december. längatar jätte mycket ska bli sjukt kul. så det blir jag,elin,hanna h och cissi som åker. <3

//jenny

fredag 25 september 2009

fredag

gött att det är fredag nu och äntligen helj, är verkligen fulllt upp nu. hur mycket som helst att göra. men får försöka att ta en sak i taget och inte bli stressad, men det är ju inte min starka sida att inte bli det så. :/
men åter till hur dagen har varit, den har varit bra började inte fören tio över tio så gick upp kl sju och då kände jag mig verkligen utvilad för första gången på väldigt länge. det va skönt, :) hade sedan naturkunskap fram till lunch och vi jobbar ju med vårat lilla "projekt" lr vad man ska kalla det, ska iallafall skriva ett brev till västragötalandsregionen om hu man kan förbättra miljön. och jag har inte kommit på någöt än så satt bara och chillade vid datan. så är det någon som har en idé om hur vi kan förbättra miljön här så får ni gärna slänga in en kommentar.
sen va det lunch och då va det glass till efterrätt, myclet gott. kollade på film på samhällen om förintelsen och den va rätt otäck, men intressan.

åkte till lidköping efter skolan för att shoppa lite så köpte ett par jeans och en tröja på gina tricot. tänkte även köpa så länge vi båda andas, men den hade inte kommit ut i pocket än och det är det jag vill ha så det va jädrigt surt. den skulle inte komma ut fören om ett år typ sa expediten. så nu vet jag inte om jag ska köpa den inbunden lr inte. hmm.
men ska dra och kolla på idol nu.




//jenny

i skolan

hej!
är i skolan nu och har naturkunskap, men det är inte så seriöst, sitter och kollar lite på datan..
i eftermiddag så har viu samhäll och då ska vi kolla på film, rätt soft ska det bli..

ha det
//jenny

torsdag 24 september 2009

torsdag

hej!
va ledig från skolan idag för jag hade körlektion på morgonen och riskettan på eftermiddagen. men gjorde inte så mycket att va ledig iag va ju ändå bara äventyrsdag i skolan så. är ju inte allt för lockande när det ösregnar.
men iallafall körlektionen gick la sådär, blir så himmla seg när man sitter i bilen i typ fyra timmar. men får hoppas det är avklarat snart. riskettan va sjukt tråkig trodde fan jag skulle somna alltså. fattar verkligen inte varför man måste gå på den, går ju liksom igenom droger, trötthet och alkohol på vanliga teorin, men de gör ju allt för att få pengar så.. aja skönt att ha gått på den..

dagens ridning gick la inte allt för bra, la ut lite bommar och block på åkern på serpentiner för att kunna byta galopp. men carizma va inte riktigt på humör idag, lyssnade inte så bra. men alla kan la ha en dålig dag så det är bara att ta nya tag.
har även sett på idol ikväll.. :)

//jenny

onsdag 23 september 2009

dagens ridning

har vart i stallet och ridet nu och jag red ut med elina och hästarna var pigga och glada. det blåser ju ganska mycket så, men red iallafall stora rundan och lite på åkrarna också. sånna här dagar är sköna när man slutar tidigt ock kan komma hem från stallet någorlunda tidigt så man hinner göra lite annat också.

ska kolla runt lite på datan nu och även träna lite körkortsteori, är verkligen behövligt.
.....................................................................<3


//jenny

usel start på dagen!

som överskriften lyder så va det en så kass start på dagen man bara kan ha alltså, gick upp kl fem för att åka till skolan och ha morgonstalltjänst. bussen skulle gå fyra minuter över halv sex, jag tyckte jag va i ganska god tid, osså när jag har en liten bit kvar så ser jag att bussen kommer, men tänker liksom att det är ju ett par minuter kvar. men när det inte stod några människor på busshållplatsen så kör den bara förbi och jag börjar springa efter men han skiter i mig. Fan va arg jag va då, får iallafall sitta och vänta på stationen en halvtimme för att ta nästa buss tio över sex. men tror ni inte då när bussen kommer att jagupptäcker att busskortet det ligger ju hemma. jo så va det, kände bara hur typ hela världen rasa sammma. men sa iallafall att jag hade glömt busskortet och hade skitbråttom till skolan så fick åka med ändå. snäll busschafför. :)

kom bara en kvart försent till skolan så det va ju inte så farligt och jag och cissi han mocka nästan alla boxarna så det va ju bra det med..

hade hoppning idag då och det va ju ändå sen i våras vi red på skolhästarna, men det gick ganska bra.. jag hade aquila och hon blir ju rätt stark tycker jag men på slutet gick det bra. slutade vid lunch och det va mycket skönt, är jädrigt trött nu..

men nog talat om det här ska åka ut till ridskolan nu för att sätta upp proppen till tävlingen som jag glömde i måndas, se så ska jag ut till andra stallet och rida lilla carizma... :)

ha det så länge
//jenny

tisdag 22 september 2009

massören

kom hem från stallet nyss och som jag skrev innan så har ju massören vart där idag och det gick bra när hon masserade carizma. hon tyckte det va väldigt skönt och det va inga större fel på henne, så det va ju skönt. :) blev ingen ridning idag för dom brukar ju bli lite sega i kroppen efteråt och sen så blåser det ju halv storm här så tror jag struntar i det. kan också va skönt för henne ett vila en dag, så får vi ta nya tag i morgon och hoppas på att det inte blåser lika mycket.

ne nu ska jag snart gå och kolla på idol och sen andra avenyn, gillar verkligen tisdagar det är så mycket bra på tv då.
blir nog heller inget mer bloggande idag ska upp vid fem i morgon för att vara på skolan kl sju, har morgonstalltjänst. inte kul. men som tur är så slutar vi vid lunch så det funkar ändå..

//jenny

tisdag

hej!
kom hem från skolan för en liten stund sen, slutade tidigare idag så jag åkte med en buss till lidköping för att sedan ta tåget hem, så kom hem lite tidigare än vanligt iallafall. ca en halvtimme, men det gör ganska mycket. vart en rätt soft dag i skolan idag kollat på film å lite så.
sen så måste jag även säga att det är j*vligt tråkigt väder här nu alltså, regn och blåst den värsta kombinationen. får verkligen hoppas att det blir bättre.

ne nu ska jag snart iväg till stallet massören kommer idag, så lilla carizma ska få lite massage. det kan hon allt va fötrjänt av, sen så tycker hon det är väldigt skönt också...

//jenny

måndag 21 september 2009

dressyrträning

kom hem för en liten stund sen, har ju vart och tränat dressyr med carizma och det gick faktiskt väldigt bra, känner verkligen att hon utvecklas hela tiden och det är så himmla kul att det går åt rätt håll. är nästan lite taggad på att tävla dressyr nu, men debuten får nog ändå bli på klubbdressyren den 6 november tror jag det var. känns bättre att börja lugnt.

men tillbaka till träningen, det gick mycket bra och hon var faktiskt ganska lugn och det tyckte emma (tror hon hette så iallafall) också så det va ju bra. vi tränade på att göra skänkelvikningar och i slutet gick de bra, hon var lite spänd och springig i början, men det är förståligt. sen så flyttade vi även in baken i galoppen på långsidorna och det hon jättebra på... :D så det känns skitbra nu.

ne nu ska jag gå och lägga mig och läsa ljudet av ditt hjärta..

bild från i sommras ............................................älskade bok <3

//jenny

ska till stallet

som jag skrev i förra inlägget så har det inte blivet mycket läxor gjorda idag och det känns inte så bra. men jag får la ta tag i det en annan dag, nu ska jag iallafall ut till stallet ska på dressyrträning senare sen. skriver la kanske senare lr i morgon om hu det har gått..

//jenny

måste studa!

som överskriften säger så måste jag studa idag är ju trots allt studiedag, ne men måste va lite seriös nu. måste verkligen göra idrottsinlämningen för den skulle vara inne i våras oops! ska göra ett eget träningsprogram tror jag det va. aja kan la inte vara så himmla krångligt, lr?
sen så måste jag göra samhällsinlämningen också, även den skulle vara inne i våras, låter inte bra detta alltså, men ska försöka ta tag i skolan nu. men man blir verkligen så himmla lat när man har haft sommarlov och speciellt vi som har haft det så jädra länge 14 veckor lr vad det är. inte bra detta!

ne nu måste jag verkligen börja, är ju bra om jag får gjort en inlämning idag iallafall.. får se hur det går.

//jenny

god morgon

vaknade för en liten stund sen och såg till min förvåning att det va sol ute, trodde det skulle regna idag eftersom det gjorde det ganska mycket igår, men icke det. så det va ju bra.. :)

nu ska jag gå och äta lite frukost sen blir det att kolla klart på filmen som var på fyran igår, spelade in den. blir så himmla förbannad på all reklam osså nyheterna som ska vara mitt i hela tiden...

//jenny

söndag 20 september 2009

söndag

hej!
idag har jag inte gjort så mycket, sov ganska länge, kändes som det var väldigt behövligt. har även städat min garderob och ridet... jag och elina hoppade på åkern och det gick väldigt bra för båda trots att det började regna när vi skulle börja. men det är la bara att vänja sig för det börjar alltid att regna när vi ska hoppa..

har studiedag i morgon och det ska bli gött som tusan...

jag och carizma på en hoppträning i våras... <3

//jenny

välkomna till min nya blogg.

har nu skaffat blogg igen, misslyckades ju ganska bra med den andra jag hade, tappade liksom intresset att skriva så då va det lika bra att ta bort den. men nu har jag fått intresse för det igen så vi får la hoppas att det kommer bli lite mer skrivet i denna blogg...

//jenny